Sulkutoimet koronaa vastaan jatkuvat Päijät-Hämeessä edelleen ennallaan, lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa toistaiseksi jatkua

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei näe aihetta lieventää Päijät-Hämeen koronarajoituksia. Nykyisillä määräyksillä mennään eteenpäin seuraavat kaksi viikkoa.

ESS

Varotoimet ennätysvauhtiin ryöpsähtäneen koronapandemian jarruttamiseksi jatkuvat Päijät-Hämeessä toistaiseksi lähes ennallaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tiedotti päätöksestään tiistaina.

Uusi sulkupäätös tulee voimaan torstaina ja jatkuu tammikuun 26. päivään saakka.

– Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä epidemiatilanne on edelleen erittäin vaikea ja uhkaa vakavasti terveydenhuollon kantokykyä, perustelee aluehallintovirasto kantaansa tiedotteessaan.

Muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen tarkoitetut sisätilat pysyvät kiinni. Sama pätee kuntosaleihin ja muihin vastaaviin sisäliikuntatiloihin. Poissa käytöstä pidetään myös yleiset saunat, uimahallit ja kylpylöiden allastilat pukuhuoneineen.

Kulttuuripuolella koronasulku koskee edelleen muun muassa kuorolaulutoimintaan ja harrastajateatterin toimintaan tarkoitettuja tiloja. Tanssipaikat ovat kiinni samoin kuin sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

Korona on kaatamassa suuren osan Päijät-Soten hoitajista ja lääkäreistä koronatautivuoteelle – Pian tingitään melkein kaikesta, joka ei ole välttämätöntä ja kiireellistä

Avin päätös merkitsee samalla, että kauppakeskusten yleiset oleskelutilat eivät edelleenkään ole yleisön käytössä. Sen sijaan vähittäiskaupan liiketilat pysyvät auki samoin kuin palveluiden tarjoamiseen tarkoitetut tilat.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta halutaan pitää jatkossakin käynnissä. Vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat voivat harrastuksiinsa käyttää paikkoja, jotka muutoin ovat suljettuja. Lisäksi uutena linjauksena avi päätti, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet nuoret voivat niin ikään osallistua harrastustoimintaan koronan vuoksi suljetuissa tiloissa.

Muutoksia määräyksiin kuitenkin voi tulla, sillä alueelliset koronaryhmät pohtivat tällä viikolla ja ensi viikolla suosituksia lasten ja nuorten käyttämien harrastustilojen aukiolosta.

Aluevaalien ennakkoäänestys on sallittu tiloissa, jotka muuten ovat koronavaaran vuoksi pois käytöstä. Lisäksi sulkupäätökset eivät tästedeskään ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityiselämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Koulujen alkamisen ennakoidaan nostavan koronatartuntalukuja entisestään – suurin huoli koskee kuitenkin Päijät-Soten henkilökunnan pysymistä työkuntoisena

Miksi 5–11-vuotiaita ei rokoteta kouluilla?

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut