Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sysmän talousvettä desinfioidaan – vesi edelleen käyttökiellossa

Sysmän kirkonkylän alueella vesihanat on nyt pidettävä toistaiseksi suljettuna meneillään olevan vesijohtoverkoston desinfioinnin vuoksi. Sysmän verkostosta lauantaina otetuissa vesinäytteissä oli runsaasti E.coli -bakteeria, joka on merkki veteen päässeistä ulosteista.

Ulosteen pääsy vesijohtoveteen johtuu putkirikosta talousvesi- ja viemäriverkostossa. Vesijohtoverkoston desinfiointi aloitettiin sunnuntaina ja se jatkuu edelleen vaiheistetusti.

Tällä hetkellä veden puhdistuksessa ollaan vaiheessa, jossa Sysmän kirkonkylän alueella desinfiointiaine on saatu leviämään vesijohtoverkostoon, jossa sen annetaan vaikuttaa toistaiseksi. Siksi hanoja ei nyt pidä mennä avaamaan alueella. Vain wc:n saa huuhdella.

Suopelto-Päijätsalon alueella veden juoksutus hanoista aloitetaan tänään tiistaina kello 12 alkaen. Vettä olisi juoksutettava hanasta niin kauan, että kloorin haju tuntuu selvästi. Sen jälkeen hanat suljetaan ja pidetään kiinni toistaiseksi.

Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella veden juoksutukset aloitetaan myöhemmin. Siitä tiedotetaan asukkaita erikseen sähköpostitse.

Desinfioinnin aikana hanoja ei pidä mennä avaamaan omin päin, vaan vasta kun siitä on tiedotettu erikseen. Vesi on käyttökiellossa, kunnes desinfiointi on hoidettu loppuun. Varaveden jakelusta saa tietoa Sysmän kunnan tiedotuskanavilta.

Veden keittokehotus jatkuu Sysmässä, verkoston desinfiointi edelleen kesken

Saastuneen vesijohtoverkoston puhdistamisesta sukeutui Sysmässä iso urakka – "Prosessi voi kestää viikkojakin"