Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahti hakee sadan edelläkävijäkaupungin joukkoon, kaupunginhallitus äänesti asiasta

Lahden kaupunki osallistuu Euroopan komission käynnistämään hakuun, jossa valitaan sata hiilineutraaliksi ja älykkääksi vuoteen 2030 mennessä tähtäävää kaupunkia.

Valittavat edelläkävijäkaupungit toimivat innovaatiokeskittyminä ja esimerkkeinä muille, jotta koko Eurooppa olisi hiilineutraali vuonna 2050.

Mukaan otettavat kaupungit laativat ilmasto- ja investointisuunnitelmat sekä mallit ilmastotyön hallintoon sekä kaupunkilaisten ja sidosryhmien osallistamiseen. Valitut kaupungit saavat räätälöityä tukea ilmastotyöhön. Kaupungeilla on myös mahdollisuus hakea EU:lta hankerahoitusta.

Lahti aikoo päivittää laatimaansa kestävän energian ja ilmastonmuutoksen toimenpideohjelmaa tämän vuoden aikana. Edelläkävijäkaupunkien joukkoon pääsy tukisi tätä työtä ja kaupungin mahdollisuuksia saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2025.

Kaupunginhallitus päätti hakuun osallistumisesta maanantaina äänin 7–3. Vastaan äänestivät Kalle Aaltonen (Pro Lahti), Mira Nieminen (ps.) ja Jorma Ratia (ps.).