Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Idyllinen ja aktiivinen Iitin Vuolenkoski on Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022, kuuntele haastattelu

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 on Iitin Vuolenkoski. Valintaraadin mukaan Vuolenkoski hurmasi raadin kyläläisten itse toteuttamillaan monipuolisilla palveluilla, vahvalla yhteisöllisyydellä, vapaaehtoistyön tekemisellä ja uurastuksella asukasluvun kasvattamiseksi.

– Vuolenkoskella on tehty jo vuosikaudet, ja vuosikymmenet, esimerkillistä työtä kylän elinvoiman ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Useat muut kylät läheltä ja kauempaa ovat käyneet hakemassa toimintaansa oppia ja mallia Vuolenkoskelta, raati perustelee valintaa tiedotteessa.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailun järjestää Päijät-Hämeen Kylät. Valintaraadissa on mukana kylien edustajien lisäksi paikallismedian, viime vuoden voittajan eli Vanhan Vääksyn, Päijät-Hämeen liiton sekä Järvi-Hämeen Osuuspankin edustajia.

– Vuolenkoski on jo 26. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä ja on osa hienoa voittajien kaartia! Voittajalle on tarjolla positiivista näkyvyyttä ja mahdollisuus nauttia tähänastisesta kylän kehittämisen eteen tehdystä työstä, Päijät-Hämeen Kylien kyläaktivaattori Henna Pirkonen sanoo tiedotteessa.

Vuolenkosken kylällä tieto voitosta otettiin vastaan ilahtuneena.

– Loistava fiilis, kun saadaan tällainen tunnustus. Paljon on tehty töitä yhteisönä ja tämä kannustaa menemään eteenpäin. Vilpittömät kiitokset kaikille kyläläisille ja muillekin aktiiveille. Kaikkien panos on tärkeä, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eero Paronen sanoo tiedotteessa.

Voittoa juhlitaan Vuolenkoskella maakunnallisessa kyläjuhlassa. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylät, Iitin kunta, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Liitto.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2022 saa osallistumisoikeuden Suomen Vuoden Kylä 2022 -kilpailuun.

Kuuntele Radiovoiman haastattelu tästä

Vesi nousi ja laski yli 1 500 kertaa Kimolan kanavassa kuluneena kesänä – Voimakas virtaus piti Virtakiven laivan laiturissa

Uuden Lahdesta Iittiin ulottuvan melontareitin toivotaan tuovan alueelle myös kansainvälisiä turisteja – "Pituutensa puolesta reitti on Etelä-Suomessa aika poikkeuksellinen"