Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Veden keittokehotus jatkuu Sysmässä, verkoston desinfiointi edelleen kesken

Veden juoksutukset sysmäläisillä kiinteistöillä voi aloittaa kirkonkylän alueella, kertoivat hyvinvointiyhtymä ja kunta maanantaina iltapäivällä.

Sysmän viime viikolla saastunutta vesijohtoputkistoa alettiin desinfioida sunnuntaina ja sitä jatketaan vaiheistetusti.

Ohjeiden mukaan vettä juoksutetaan niin kauan, että kloorin haju tuntuu selvästi. Sen jälkeen hanat suljetaan ja pidetään kiinni vähintään 24 tunnin ajan. Mikäli kloorin haju on saatu tuntumaan kiinteistöllä jo aiemmin tehdyssä juoksutuksessa, ei sitä tarvitse enää uusia.

Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan verkosto on suljettu, samoin Suopelto-Päijätsalon verkosto kirkosta Suopeltoon päin. Niiden juoksutukset tehdään tiistaina ja asiasta tiedotetaan aamulla kello 9:ään mennessä.

Vesi on edelleen käyttökiellossa siihen saakka, kunnes desinfiointitoimenpiteet on tehty loppuun. Vedenjakelupiste on avoinna päivittäin kello 7-15 Sysmän yhtenäiskoulun huoltorakennuksessa niin kauan kuin tarve vaatii, kertoo vesihuoltolaitos kunnan verkkosivuilla.

Verkostosta otetuissa vesinäytteistä todettiin lauantaina runsaasti E.coli-bakteeria, joka on merkki veden ulosteperäisestä saastumisesta. Syynä tapahtuneeseen oli putkirikko talousvesi- ja viemäriverkostossa.

Desinfiointia on tehty niillä vesijohtoverkoston alueilla, joissa oli talousveden käyttökatko viime torstaina. Näitä alueita ovat Koulutie, Peltotie, Hämeentie, Väihkyläntie Leppäkorventiestä eteenpäin, Pajulantie, Alajantie, Akanmutka, Suurenkylänmäki Särkilahdentiestä eteenpäin, Askonranta, Pohjois-Sysmän vesiosuuskunta, Hovila-Ilola-Päijätsalo-Suopellon vesiosuuskunta, Uotintien osittain sekä Sysmäntie osittain.

Uutista päivitetty 10.1. kello 11.53 ja 17.26.

Käyttövesi on keitettävä Sysmässä – mahdollisten mikrobien epäillään päässeen juomaveteen putkirikon vuoksi

Mihin vesihuoltomaksujen korotus Lahdessa perustuu?