Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Alustavat tulokset vahvistavat epäilyt: talousvesi edelleen keitettävä Sysmässä – verkoston klooraus alkaa sunnuntaina

Talousveden keittämistä on yhä jatkettava Sysmän kunnan alueella, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Kehotus annettiin sen jälkeen, kun kunnan vesi- ja viemäriverkostossa oli viikolla havaittu putkirikko.

Veden käyttökelpoisuuden selvittämiseksi alueelta on otettu talousvesinäytteitä. Osa tutkimustuloksista on valmistunut ja Päijät-Soten mukaan talousvedessä on todettu runsaasti E.coli-bakteereita ja koliformisia bakteereita.

Kolibakteerien esiintyminen talousvedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Talousveden keittosuositus koskee Koulutien, Peltotien, Hämeentien, Väihkyläntien (Leppäkorventiestä eteenpäin), Pajulantien, Alajantien, Akanmutkan, Suurenkylänmäen (Särkilahdentiestä eteenpäin), Askonrannan, Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan sekä Hovila-Ilola-Päijätsalo-Suopellon vesiosuuskunnan alueita.

Päijät-Soten mukaan veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vesilaitos aloittaa verkoston kloorauksen sunnuntaina kello 14. Kloorauksen aikana vettä ei voi käyttää.

Saastuneen vesijohtoverkoston puhdistamisesta sukeutui Sysmässä iso urakka – "Prosessi voi kestää viikkojakin"