Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Käyttövesi on keitettävä Sysmässä – mahdollisten mikrobien epäillään päässeen juomaveteen putkirikon vuoksi

Sysmän kunnan vesi- ja viemäriverkostoissa on havaittu putkirikko, jonka seurauksena juomaveteen on voinut päästä tautia aiheuttavia mikrobeja, Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan.

Varotoimenpiteenä talousvesi tulee keittää seuraavilla Sysmän kunnan vesijohtoverkoston alueilla: Koulutie, Peltotie, Hämeentie, Väihkyläntie Leppäkorventiestä eteenpäin, Pajulantie, Alajantie, Akanmutka, Suurenkylänmäki Särkilahdentiestä eteenpäin, Askonranta, Pohjois-Sysmän vesiosuuskunta, Hovila-Ilola-Päijätsalo-Suopellon vesiosuuskunta.

Alustavat tulokset vahvistavat epäilyt: talousvesi edelleen keitettävä Sysmässä – verkoston klooraus alkaa sunnuntaina

Kaikkea juotavaa ja ruuanlaittoon käytettävää vettä on keitettävä vähintään viisi minuuttia.

Vettä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä keittämisen jälkeen.

Astianpesukoneessa suositellaan käytettäväksi kuuminta pesuohjelmaa. Käsin tiskattaessa suositellaan käytettäväksi keitettyä vettä ainakin huuhteluun.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Vettä voi käyttää peseytymiseen, myös pikkulasten pyllyjen pesuun. Kasvot voi pestä siten, että vettä ei joudu runsaasti suuhun ja silmiin. Vettä voi käyttää siivoukseen normaalisti.

Vesikatkosalueella asuville järjestetään talousveden jakelu Sysmän yhtenäiskoulun pihalla olevasta huoltorakennuksesta osoitteessa Väihkyläntie 9. Vedenjakelupisteestä voi noutaa vettä ensisijaisesti omiin astioihin. Vedenjakelupiste on avoinna perjantaina 7.1. kello 7-17, lauantaina ja sunnuntaina 8.-9.1. kello 9-15 ja maanantaina 10.1. kello 7-17.

Veden käyttökelpoisuuden selvittämiseksi otetaan perjantaina 7.1. näytteitä, joiden tulokset valmistuvat 10.1.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 10.1. kello 13 mennessä näytetulosten valmistuttua.

Käyttöohjeita keittokehotuksen aikana löytyy Päijät-Soten sivuilta.

Juttua korjattu 6.1.2022 kello 18.08. Näytteitä otetaan perjantaina. Juttua täydennetty 7.2. kello 11.52 tiedolla talousveden jakelusta.

Asikkala säikähti bakteeria, vesipullohyllyt tyhjenivät: "Puolessa tunnissa kaikki oli myyty. Ihmiset olivat ihmeissään, siitä syntyi melkein paniikki"