Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Australia tavoittelee sähköautoloikkaa – lahtelainen Kempower alkaa myydä latauslaitteita

Sähköautojen latauslaitteita valmistava lahtelainen Kempower on aloittanut yhteistyön Australian suurimman sähköautojen latauspalvelujen tarjoajan kanssa. Kumppani on JET Charge.

Tavoitteena on vauhdittaa sähköautojen yleistymistä Australiassa.

JET Charge myy ja asentaa Kempowerin latausratkaisuja Australiassa ja pyrkii näin osaltaan nopeuttamaan maan siirtymistä vähäpäästöiseen liikenteeseen. Kempowerin pikalatausratkaisut vastaavat osaltaan haasteeseen.

Tällä hetkellä alle kaksi prosenttia uusista myydyistä autoista Australiassa on sähköisiä. Viime marraskuussa maan hallitus ilmoitti uudesta 250 miljoonan Australian dollarin (noin 160 miljoonan euron) tukipaketista, jolla vauhditetaan maan sähköisen liikenteen kasvua.

Suunnitelma sisältää yhteistyön yksityisten yritysten kanssa 50 000 sähkö- ja vetyautojen latausaseman perustamiseksi.

Australian hallitus ennustaa täyssähkö- ja plug-in-hybridiautojen myynnin kasvavan 30 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, jos uusi suunnitelma onnistutaan toteuttamaan.

JET Charge etsi liikuteltavaa, hyvin suunniteltua ja kestävää pikalaturia australialaisten asiakkaiden tarpeisiin. Yhteistyö alkoi Kempowerin liikuteltavalla laturilla, jolla on mahdollista ladata kahta autoa samanaikaisesti.

Yhteistyö on laajentunut myös Kempowerin muihin latauslaitteisiin, joita JET Charge asentaa parhaillaan latausasemille ja bussivarikoille Australiassa.

– On hienoa päästä viemään suomalaista pikalatausteknologiaa toiselle puolelle maailmaa. Kempowerin laturit on suunniteltu kestämään ääriolosuhteita, kuten esimerkiksi Suomen talvea ja Australian kuumuutta. Molemmat osapuolet ovat erittäin sitoutuneita sähköautoilun edistämiseen," kertoo tiedotteessa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempower on osa hitsauslaiteistaan tunnettua Kemppi Group -konsernia. Kempowe laajentaa tuotantoaan parhaillaan Lahden Okeroisista hankkimassaan tuotantolaitoksessa.

Kempower listautui joulukuussa pörssiin.

– Kempowerin latureiden suunnittelussa on panostettu juuri niihin yksityiskohtiin, joilla on merkitystä sähköautoilijoille arjen ajossa. Kempowerin tuotteiden laatu ja pilvipalvelu ovat omassa luokassaan, vakuuttaa JET Chargen toimitusjohtaja Tim Washington.