Tiukkojen rajoitusten aiheuttama asiakaskato ajanut lahtelaiset baarit ja pubit ennennäkemättömään ahdinkoon – "Lehdistö pelottelee ihmisiä, että vaikka joulukirkossa ei ole koronan häivää, niin auta armias, jos menet ravintolaan"
Mitä tehdään, kun tulot putoavat, mutta menot eivät? Hyvä ratkaisu tähän ongelmaan kernaasti kelpaisi lahtelaisille baarien ja pub-ravintoloiden omistajille, jotka kohtaavat koronarajoitusten vuoksi yhä vaikeampia kannattavuusongelmia. Vaihtoehdot yrityksen pitämiseksi hengissä ovat vähissä.
Pienravintoloissa eli baareissa ja pubeissa eletään tällä hetkellä vaikeita aikoja. Vuodenvaihteessa voimaan tulleet aukiolorajoitukset syövät alan yritysten kannattavuutta, joka on yli 20 koronakuukauden aikana ehtinyt kärsiä jo muutenkin.