Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Yhteishaku LABin ja LUTin englanninkielisiin koulutuksiin alkaa, Lahdessa haettavana Suomessa täysin uusi yliopistotutkinto

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 5. tammikuuta. LAB-ammattikorkeakoulussa haettavina ovat englanninkieliset alemmat ja ylemmät AMK-koulutukset, LUT-yliopistossa puolestaan englanninkieliset kandidaattiohjelmat

LABissa on tarjolla yhteensä 320 opiskelupaikkaa. Paikat jakautuvat Lahden ja Lappeenrannan kampuksien sekä verkko-opintojen kesken. Haussa on 10 englanninkielistä koulutusta liiketaloudesta, tekniikasta, sosiaali- ja terveysalalta, muotoilusta ja hotelli-, ravintola ja matkailualalta.

Suurin osa aloituspaikoista on Bachelor-tason koulutuksia, jotka vastaavat suomenkielisiä AMK-koulutuksia. Haussa on myös yksi ylempää ammattikorkeakoulututkintoa vastaava Master-koulutus.

LUT-yliopistossa voi puolestaan hakea kuuteen englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan, joista kolme sijaitsee Lahden ja kolmen Lappeenrannan kampuksella. Lahdessa alkaa syksyllä uusi, Suomen ensimmäisen englanninkielinen tuotantotalouden kandidaattiohjelma.

Ohjelmat ovat kolmevuotisia ja johtavat tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Kandidaattiohjelmasta voi jatkaa suoraan LUTin maisteriopintoihin.

Tammikuun yhteishaku päättyy keskiviikkona 19.1. kello 15. LABin koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta, LUTin ohjelmiin puolestaan saman palvelun englanninkielisessä versiossa.

Opiskelijavalinnat LABin koulutuksiin tehdään viimeistään 3.6 ja opinnot alkavat syksyllä 2022. LUTin ohjelmien opinnot alkavat puolestaan elokuussa 2022.

Kevään toinen yhteishaku järjestetään 16.–30.3., jolloin haettavina ovat suomenkieliset AMK- ja YAMK-koulutukset. Tuolloin LABissa on tarjolla yhteensä 1 634 opiskelupaikkaa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 4.1. kello 12.42 LUT-yliopiston tiedoilla.