Lahtelaiset lapset ja nuoret äänestivät innokkaasti osallistuvan budjetoinnin ideoita – toteutettavat hankkeet julkistetaan tammikuun lopulla

Lahtelaiset äänestivät osallistuvassa budjetoinnissa aiempaa vilkkaammin, kertoo Lahden kaupunki. Ideoita äänesti yhteensä 4 691 lahtelaista, mikä vastaa 3,9 prosenttia kaupungin asukkaista. Äänestää pystyi kaupungin verkkosivuilla ja paperilomakkeella kirjastoissa ja Trion palvelutorilla 1.–19.12.

Innokkaimmin äänestivät 31–50-vuotiaat, ja lasten ja nuorten osuus äänestäneistä kaksinkertaistui. Lähes 18 prosenttia äänestäjistä oli alle 18-vuotiaita. Kaikista äänestäjistä noin 31 prosenttia oli puolestaan alle 30-vuotiaita. Äänten laskennassa tarkistetaan, että äänestäjät ovat varmasti lahtelaisia. Vain Lahden postinumerolla jätetyt äänet otetaan huomioon.

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunki on varannut 200 000 euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Määrärahat jaetaan pohjoisen, eteläisen ja itäisen alueen sekä keskustan ja koko kaupunkia koskevien hankkeiden kesken. Kullekin alueelle on jyvitetty 40 000 euroa.

Toteutettavat ideat valitaan äänimäärän perusteella, minkä lisäksi ne pitää sovittaa alueen budjettiin. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta vahvistaa toteutettavat ideat kokouksessaan keskiviikkona 27.1. Äänestyksen lopputulos julkistetaan seuraavana päivänä kaupungin verkkosivuilla. Ideoiden toteutus käynnistetään tämän vuoden aikana.

Kaupunkilaiset saivat ehdottaa omia ideoitaan hankkeiksi, joista 177 eteni äänestysvaiheeseen. Ideoita tuli yhteensä yli 950.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut