Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Metsästysonnettomuuksien suhteen ollaan hereillä –  Onnettomuustutkimuskeskus perusti oman ryhmän

Vuoden 2020 syksyllä tapahtui niin monta vakavaa metsästysonnettomuutta, että Onnettomuustutkintakeskuksessa (OTKES) on nyt valmius selvittää vastaavia onnettomuuksia. Yksi onnettomuuksista oli erityisen poikkeuksellinen, sillä siinä menehtyi ulkopuolinen henkilö, kun metsästäjä ampui vahingossa pyöräilijän Urho Kekkosen kansallispuistossa Lapissa.

Oikeusministeriön yhteydessä toimiva OTKES voi ottaa tutkittavakseen minkä tahansa onnettomuuden tai vakavan onnettomuuden vaaratilanteen. Keskuksessa on koottu asiantuntijaryhmä, jossa on vahvaa osaamista metsästyksen puolelta.

– Metsästysonnettomuuksien suhteen on tarkoitus olla hereillä. Jos niitä sattuu yksi, tartumme siihen, ja jos niitä sattuu useita, muutamme tutkinnan vauhdissa teematutkinnaksi. Kyseessä on silloin ilmiö, jolle pitää tehdä jotakin. Luomme tutkinnassamme katsauksen myös viime syksyn onnettomuuksiin ja koitamme saada selville, mihin nämä onnettomuudet liittyvät, miksi niitä tapahtuu. Jos onnettomuuksia ei tapahdu, silloin tilanne on normaali ja kentällä toimitaan turvallisesti, eikä teemalle ole tarvetta, johtaja Veli-Pekka Nurmi taustoittaa.

Olli Vuori seurasi, miten viirupöllöt, teeret ja hippiäiset sinnittelivät yön pakkasessa