Pelkkä turvavyö ei riitä lapselle autossa, turvaistuimessa on hyvä istua 150-senttiseksi asti

Lain mukaan lapsen on käytettävä autossa matkustaessaan turvalaitetta kunnes hän on 135 senttiä pitkä. Liikenneturva suosittelee, että turvaistuimessa istuttaisiin pitempään.

– Lapselle on turvallisinta olla turvavyöistuimessa, kunnes hän on 150 senttiä pitkä. Siinä turvavyö asettuu oikealle korkeudelle ja suojaa mahdollisessa onnettomuustilanteessa myös sivuilta, tiedotteessa sanotaan.

Turvavyön alaosan tulee kulkea lantion päältä ja olkavyön olkapään päältä. Olkavyötä ei saa laittaa kainalon alta eikä selän taakse.

Laki sallii myös istuinkorokkeen käytön, mutta se ei suojaa kolaritilanteessa. Istuinkorokkeen kanssa on käytettävä auton omaa pääntukea ja 3-pisteturvavyötä.

Kun lapsi on yli 150 senttiä pitkä, hän voi käyttää turvavyötä aikuisten tapaan. Vanhempien esimerkki on tärkeä turvavyön käytössä: lapsi käyttää, jos vanhemmat käyttävät.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut