31.12. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Jo viidesosa otetuista näytteistä positiivisia, tehohoidossa kuusi potilasta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin torstaina 196 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 20 koronapotilasta, joista kuusi saa tehohoitoa.

Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana yhteensä 9 928 koronatartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on todettu keskimäärin 130 per päivä.

Näytteitä on otettu runsaat 226 000, joista viimeisen seitsemän vuorokauden aikana positiivisia on ollut 19,9 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan ja on 650, kun se torstaina oli 598. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartunnan saaneiden määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Epidemian aikana Päijät-Soten alueella on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin 50 henkilöä.

Perjantaihin mennessä vähintään yhden koronarokoteannoksen oli Päijät-Soten alueen yli 12-vuotiaista saanut 87 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus vähintään 12-vuotiaista oli 82,7 prosenttia.

Noin 7 900:sta viikon aikana rokotetusta vain pari sataa on ollut ensimmäisen rokotteen ottajia.

Juttua päivitetty kello 14.20 rokotustiedoilla

Koronavaara tuo tiukat varotoimet takaisin Lahden peruskouluihin – maskien käyttö saattaa laajentua jo kolmasluokkalaisiin

Lahden kaupungin viestintä jakoi koronakiireessä väärää tietoa museoiden aukiolosta – "Oma mokani, kun tuli tulkittua avin päätöstä hutiloiden"

Päijät-Sote suosittelee neljättä koronarokotusta muun muassa elinsiirtopotilaille – Nastolan, Hollolan ja Orimattilan walk-in-rokotuspisteet auki koko tammikuun

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut