Päijät-Sote suosittelee neljättä koronarokotusta muun muassa elinsiirtopotilaille – Nastolan, Hollolan ja Orimattilan walk-in-rokotuspisteet auki koko tammikuun

Päijät-Sote suosittelee neljättä koronarokotusta 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan esimerkiksi henkilöt, joille on tehty elinsiirto. Tarkempi lista löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.

Tehosteannoksen voi ottaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Neljänsiä rokotuksia annetaan tällä hetkellä walk-in-rokotuspisteillä ja puhelinajanvarauksella. Sähköinen ajanvaraus neljänsiä koronarokotuksia varten aukeaa myöhemmin.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei usko uusien rajoitusten pysäyttävän omikron-koronavirusta – "Se varmasti jatkaa leviämistään, mutta leviämisen hidastaminen on tärkeää"

Mitä tulee koronataudin sairastaneiden rokotuksiin, THL on päivittänyt suositustaan. PCR-testillä vahvistetun koronataudin sairastaneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta, kun taudin sairastamisesta on kulunut kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille rokotus voidaan puolestaan antaa jo 1–3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista.

Toinen rokoteannos sairastetun koronan ja yhden rokotteen jälkeen taas on suositeltavaa 3–6 kuukautta ensimmäisen rokotteen tai sairastetun taudin jälkeen, sen mukaan kumpi on ollut viimeisin. Esimerkiksi matkustamisen takia toinen rokotus voidaan kuitenkin antaa aikaisintaan kuuden viikon annosvälillä.

Koronavirustaudin sairastaneista ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta koronarokotetta. Muut taudin sairastaneet ja kaksi rokoteannosta saaneet eivät tarvitse kolmatta rokoteannosta.

Nastolaan aukeaa walk-in-rokotuspiste

Päijät-Sote tiedottaa myös, että Nastolan, Hollolan ja Orimattilan walk-in-koronarokotuspisteet ovat maanantaista 3.1. lähtien koko tammikuun ajan arkisin kello 8–18. Nastolan rokotuspiste sijaitsee kunnanviraston entisessä tilassa osoitteessa Pekkalantie 5, Hollolan piste Sporttimaken entisessä tilassa osoitteessa Virastotie 1 ja Orimattilan piste neuvolan entisessä tilassa osoitteessa Kotiseututie 2.

Trion rokotuspisteen walk-in-palvelu Lahdessa on puolestaan suljettuna uudenvuoden aattona perjantaina 31.12., jolloin rokotuksia annetaan vain ajan varanneille. Uudenvuodenpäivänä 1.1. Trion rokotuspiste on suljettu.

Muuten Trion rokotuspisteellä saa rokotteen ilman ajanvarausta tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.

Loppiaisena torstaina 6.1. kaikki rokotuspisteet ovat kiinni.

Täsmennetty Trion aukioloaikoja 30.12. kello 18.05.

Uusia tartuntoja yli 200, tehdyistä testeistä lähes joka viides ollut positiivinen

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut