Päijät-Hämeeseen suunnitellaan tekstiilijätteen keräysastioita, ilmestyvät katukuvaan lähivuosina

Päijät-Hämeessä suunnitellaan erillisiä tekstiilijätteen keräysastioita, LAB-ammattikorkeakoulu tiedottaa. Tekstiilin erilliskeräyksen suunnittelu on jo aloitettu Päijät-Hämeen liiton rahoittamassa LABin, Salpakierron ja Harjulan Setlementin Tekstiilit kiertoon Päijät-Hämeessä -yhteistyöhankkeessa.

Vielä hankkeessa ei ole päätetty, miten tarkalleen tekstiiliä aiotaan kerätä ja lajitella. Keräys on tarkoitettu loppuun kuluneille ja rikkinäisille vaatteille sekä kodintekstiileille, joita ei enää voi sellaisenaan ottaa uudelleenkäyttöön. Tekstiilien tulee olla puhtaita.

Keräyspisteitä on tarkoitus ottaa käyttöön Salpakierron toiminta-alueella viimeistään vuonna 2023. Tarkoituksena on, että asukkaat voivat kierrättää tekstiilinsä vaivattomasti.

Kierrätettäville tekstiileille pohditaan sopivia käyttökohteita. Niitä aiotaan esimerkiksi hyödyntää tuotteiden raaka-aineina.

Tekstiilejä aletaan kerätä Suomessa erillisenä jätejakeena vuonna 2023.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut