30.12. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja yli 200, tehdyistä testeistä lähes joka viides ollut positiivinen

Päijät-Soten alueella varmistettiin keskiviikkona 213 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 21 koronapotilasta, joista viisi saa tehohoitoa.

Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana yhteensä 9 732 koronatartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on todettu keskimäärin 109 per päivä. Koko epidemian aikana Päijät-Soten alueella on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin yhteensä 50 henkilöä.

Näytteitä on otettu kaikkiaan 225 898, joista viimeisen seitsemän vuorokauden aikana positiivisia on ollut 17,5 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan ja on tällä hetkellä 598, kun se keskiviikkona oli 524. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartunnan saaneiden määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Torstaihin mennessä vähintään yhden koronarokoteannoksen oli Päijät-Soten alueen yli 12-vuotiaista saanut 87 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus vähintään 12-vuotiaista oli torstaina puolestaan 82,7 prosenttia.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei usko uusien rajoitusten pysäyttävän omikron-koronavirusta – "Se varmasti jatkaa leviämistään, mutta leviämisen hidastaminen on tärkeää"

Kuntosalit ja sisäliikuntapaikat säppiin useissa Päijät-Hämeen kunnissa: Hollolassa perutaan yleisöluisteluvuorot, Padasjoella voi varata yksityisen uimahallivuoron – ESS kokoaa tietoa maakunnan kuntien suljetuista tiloista ja palveluista

Lahden kaupunginteatterin esitykset tauolle, elokuvat pyörivät liki tyhjille saleille – katso, miten koronarajoitukset vaikuttavat kulttuuritapahtumiin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut