Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Neljättä lahtelaismiestä vaaditaan vangittavaksi epäiltynä jengimurhasta – otettiin kiinni yksityisasunnosta Lahdessa, kaikki murhasta epäillyt nyt tavoitettu

Poliisi otti tiistai-iltana kiinni lahtelaisen 30-vuotiaan miehen, jota epäillään Lahden jengimurhasta. Mies on pidätetty ja häntä vaaditaan torstaiaamuna vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Mies otettiin kiinni tiistaina hieman ennen iltaseitsemää Lahdessa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Keskusrikospoliisi (KRP) teki operaation tiiviissä yhteistoiminnassa Hämeen poliisin kanssa.

– Epäilty on ollut meillä alusta saakka tiedossa, mutta nyt me hänet vasta löysimme. Nyt on tavoitettu kaikki neljä henkilöä, jotka ovat meidän tietojemme mukaan epäiltyjä tähän henkirikokseen. Tutkinta lähtee rullaamaan omaan tahtiinsa eikä ketään ole enää karussa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo KRP:stä.

Kaikki epäillyt miehet ovat lahtelaisia ja kuuluvat samaan ryhmään. Viime viikolla vangittiin toinen 30-vuotias mies murhasta epäiltynä. Toissaviikolla vangittiin 38- ja 40-vuotiaat miehet, joita epäillään murhasta ja murhan yrityksestä. Heillä on yhteys Helvetin Enkeleihin ja vanhemmalla myös United Brotherhood -jengiin.

Vangittavaksi vaadittavalla miehelläkin on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, kertoo poliisi.

Miehellä on huumerikostaustaa. Hänet tuomittiin vuonna 2013 törkeästä huumausainerikoksesta Lahdessa. Mies sai yli kolme vuotta vankeutta amfetamiinikaupoista.

Henkirikoksen tekotavasta poliisi on edelleen vaitonainen, sillä tiistaina kiinniotetun miehen kuulustelut ovat vasta alkamassa. Aarnisalon mukaan tekoa tutkitaan murhana suunnitelmallisuuden sekä raa'an ja julman tekotavan vuoksi.

Lahden epäilty jengimurha tehtiin Voimakadun teollisuushallissa sunnuntai-iltana 12. joulukuuta. Kahden ryhmän välienselvittelyssä kuoli 44-vuotias lahtelaismies ja toinen loukkaantui vakavasti.

Jengimurhan yhteydessä poliisi tutkii muitakin lievempiä rikoksia, jotka kuuluvat samaan kokonaisuuteen.

Syyte on nostettava 13. toukokuuta 2022 mennessä.

Epäillystä jengimurhasta vangittu lahtelaismies tuomittiin juuri pahoinpitelyistä – nainen hyppäsi ikkunasta pakoon