29.12. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Tartunnoissa hurja uusi päiväkohtainen ennätys, tehohoidossa edelleen viisi koronapotilasta

Päijät-Soten alueella varmistettiin tiistaina 169 uutta koronavirustartuntaa. Kyseessä on alueen uusi päiväkohtainen uusien tartuntojen ennätys. Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana 9 519 tartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 23 koronaviruspotilasta, joista viisi saa tehohoitoa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia on alueella puolestaan varmistettu koko epidemian aikana yhteensä 50.

Koronavirusnäytteitä on otettu koko epidemian aikana yhteensä 225 075. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 14,5 prosenttia on ollut positiivisia. Tartuntoja on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana varmistettu keskimäärin 92 per päivä.

Ilmaantuvuusluku jatkaa kasvuaan ja on tällä hetkellä 524, kun se tiistaina oli 476. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartunnan saaneiden määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Keskiviikkoon mennessä vähintään yhden koronarokotuksen oli saanut 86,9 prosenttia ja tehosterokotteen 82,6 prosenttia Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista.

Juttua päivitetty 29.12. kello 16.07 rokotustiedoilla.

Lahdessa ei kohta pääse kaupunginteatteriin ja kuntosalille, museot pysyvät auki – uudenvuoden ilotulitus on peruttu

Lahdessa sytytettiin kynttilöitä ravintola-alan muistolle – Mielenilmauksessa vastustettiin tiukennettuja koronarajoituksia: "Kukaan ei enää arvosta alaamme"

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut