Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahdessa ei kohta pääse kaupunginteatteriin ja kuntosalille, museot pysyvät auki – uudenvuoden ilotulitus on peruttu

Lahden kaupunki sulkee tilojaan ja palveluitaan torstaista alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjasi tänään tiistaina, että moni asiakas- ja yleisötila suljetaan kahdeksi viikoksi vakavan koronatilanteen takia.

Rajoitukset koskevat laajasti myös Lahden palveluita. Uusia rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla.

Lahti sulkee kaupungin uimahallit, kuntosalit, sisäliikuntapaikat ja ryhmäharrastustilat. Kaupungin kuntosalivuorot keskeytettiin jo viime viikolla.

Wellamo-opiston toiminta, Lahden kaupunginteatteri ja Sinfonia Lahden konsertit ovat tauolla rajoitusten mukaisesti. Lahden museot pysyvät kuitenkin aiemmasta tiedosta poiketen auki, sillä museot on määritelty matalan riskin tiloiksi.Museoihin pääsee koronapassilla ja passi kysytään kaikilta yli 16-vuotiailta. Museoihin voidaan ottaa kerralla 10 henkilöä. Opastetut kierrokset ja museon järjestämät tapahtuvat ovat kuitenkin tauolla.

Kirjastot, palvelutori ja nuorisotilat pysyvät auki. Kirjastoon tai palvelutorille ei tarvitse koronapassia.

Rajoitukset ovat voimassa 30. joulukuuta – 12. tammikuuta. Rajoitukset eivät koske alle 18-vuotiaita, lakisääteistä toimintaa tai ammattiurheilemista.

Näin ollen lasten ja nuorten varattujen harjoitusvuorojen mukainen harrastustoiminta esimerkiksi uimahalleissa jatkuu terveysturvallisuustoimia lisäämällä.

Lahti ei järjestä uudenvuoden ilotulitusta kokoontumisrajoitusten takia. Avin määräämät kokoontumisrajoitukset rajoittavat sisätilojen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärän kymmeneen ja ulkotilojen kokoontumisten 50 henkilöön.

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 26. tammikuuta saakka. Lisäksi Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä suosittaa yksityistilaisuuksiin 10 henkilön rajoitusta.

Alueella on myös voimassa laaja maski- ja etätyösuositus.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran huomenna keskiviikkona.

Juttuun korjattu 29.12. kello 13.32, että Lahden museoita ei suljeta, vaan ne pysyvät auki.

Hallitus päätti uusista rajoituksista: koronapassi jäädytettiin ja sisärajavalvonta palautettiin

Aluehallintovirasto sulkee Päijät-Hämeen julkisia tiloja torstaina – koronapassilla ei voi kiertää rajoituksia

Uusien koronatartuntojen määrä nousi toiselle sadalle – yksi kuolemantapaus lisää

Uudenvuoden juhlintaa suositellaan vain pienessä porukassa – Päijät-Hämeen ensimmäinen omikrontartunta varmistui, koronatilanne on pahempi kuin koskaan