Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaalla vanhuksella on monta nimeä, mutta mikä sinusta on terminä soveliain? Vastaa kyselyyn!

Aluehallintovirasto sulkee Päijät-Hämeen julkisia tiloja torstaina – koronapassilla ei voi kiertää rajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää entisestään rajoituksia Päijät-Hämeessä. Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat asiakas- ja yleisötilat suljetaan kahdeksi viikoksi, avi tiedottaa.

Rajoituksilla pyritään hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Koronapassilla ei voi kiertää rajoituksia.

Rajoitukset astuvat voimaan torstaina 30. joulukuuta ja kestävät 12. tammikuuta saakka. Tartuntalain pykälän 58 g mukaisesti sulkupäätös koskee julkisten ja yksityisten toimijoiden tiettyjä asiakas-, osallistuja- ja odotustiloja.

Kiinni menevät joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja muihin vastaaviin liikuntamuotoihin käytettävät sisätilat, kuntosalit, yleiset saunat ja uimahallit, tanssipaikat sekä kuorolauluun, harrastajateatteriin ja vastaavaan ryhmäharrastukseen käytettävät tilat, huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Päätös tilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske ammattiurheilemista, yksityiselämän piiriin kuuluvaa toimintaa, alle 18-vuotiaiden ohjattuja harrastuksia eikä lakisääteisten palvelujen toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tehnyt riskiarvioita koronaviruksen leviämisestä eri tapahtumissa ja tilanteissa. Merkittävän riskin tilanteiksi lasketaan esimerkiksi sisätilojen konsertit ja baarit, kohtalaisen riskin tilanteiksi ulkona olevat urheilukatsomot ja julkiset liikennevälineet sekä vähäisen riskin tilanteiksi kirjastot ja markkinat.

Vähäisen riskin tilanteisiin lukeutuvat nyt rajoitettavista kohteista esimerkiksi kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, kuorolauluun ja harrastajateatteriin käytettävät tilat, huvipuistot sekä uimahallit. Merkittävän riskin tilanteita rajoitettavista kohteista ovat muun muassa ryhmäliikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat.

Riskiarvioihin voi tutustua täällä.

Lisätty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen riskiarvioita koskeva kappale 28.12. kello 16.26.

Hallitus päätti uusista rajoituksista: koronapassi jäädytettiin ja sisärajavalvonta palautettiin

Koronatyöryhmä ehdottaa julkisten tilojen sulkemista Päijät-Soten alueella

Uudenvuoden juhlintaa suositellaan vain pienessä porukassa – Päijät-Hämeen ensimmäinen omikrontartunta varmistui, koronatilanne on pahempi kuin koskaan

Uusien koronatartuntojen määrä nousi toiselle sadalle – yksi kuolemantapaus lisää