27.12. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Tartuntojen määrä tasaisen korkealla – tehohoidossa viisi koronapotilasta

Päijät-Soten alueella on varmistettu sunnuntaina 70 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 25 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, joista 5 saa tehohoitoa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden keskiarvo on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 23,4.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu nyt 9 244 koronavirustartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu 223 530. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 11,5 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Positiivisten vastausten keskiarvo on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 71. Ilmaantuvuusluku on 462, kun se sunnuntaina oli 466. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan koronavirustartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Hämeessä koko pandemian aikana 49 ihmistä.

Maanantaihin mennessä vähintään yhden koronarokoteannoksen oli saanut 86,9 prosenttia Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista. Tehosterokotettuja oli puolestaan 82,5 prosenttia alueen vähintään 12-vuotiaista.

Juttua päivitetty 27.12. kello 14.48 rokotustiedoilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut