Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

26.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja 86 – sairaalahoidon tarve kasvanut, yksi uusi kuolema

Päijät-Soten alueella varmistui lauantaina 86 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on 22 koronapotilasta ja heistä neljä saa tehohoitoa.

Perjantaina jouluaattona uusia tartuntoja todettiin 69. Tapaninpäivän tartuntaluvut varmistuvat maanantaina aamupäivällä.

Koronatartuntoja on varmistettu hyvinvointiyhtymän alueella kaikkiaan 9 174. Viimeisen viikon aikana uusia tartuntoja on varmistunut keskimäärin 70 vuorokaudessa.

Sairaalahoidossa on viimeisen viikon aikana ollut Päijät-Soten alueella keskimäärin 24 koronapotilasta vuorokaudessa. Sitä edeltävän viikon aikana sairaalahoidon tarpeessa oli noin 18 koronapotilasta vuorokaudessa.

Näytteitä on otettu runsaat 223 000. Seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 10,9 prosenttia on antanut positiivisen tuloksen.

Ilmaantuvuusluku on 466, kun se joulupäivänä oli 457. Ilmaantuvuusluku kertoo varmistettujen tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Uusia koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia varmistui joulun aikaan kolme. Viruksen aiheuttamaan tautiin on nyt kuollut hyvinvointiyhtymän alueella 49 ihmistä.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista oli tapaninpäivään mennessä rokotettu 86,9 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut 82,5 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Rokotuksia on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana annettu 9 000. Ensimmäisen annoksen saajia joukossa on vain muutamia satoja, loput ovat olleet tehosterokotuksia.

Juttua päivitetty kello 14.30 rokotustiedoilla.