Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

25.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja 69, sairaalahoidossa potilaita hieman enemmän kuin jouluaattona

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina 69 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on joulupäivänä kolme koronapotilasta enemmän kuin jouluaattona eli 23. Heistä edellispäivän tapaan neljä saa tehohoitoa.

Koronatartuntoja on varmistunut hyvinvointiyhtymän alueella kaikkiaan 9 088. Viimeisen viikon aikana uusia tartuntoja on varmistunut keskimäärin 66 vuorokaudessa. Se on hieman vähemmän kuin sitä edeltävien seitsemän vuorokauden aikana (71).

Näytteitä on otettu lähes 223 000. Seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 9,9 prosenttia on antanut positiivisen tuloksen.

Ilmaantuvuusluku on 457, kun se jouluaattona oli 461. Ilmaantuvuusluku kertoo varmistettujen tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella kaikkiaan 48 ihmistä.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista oli joulupäivään mennessä rokotettu 86,9 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut 82,5 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Rokotuksia on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana annettu Päijät-Soten alueella runsaat 9 600. Ensimmäisen annoksen saajia joukossa on vain muutamia satoja, loput ovat olleet tehosterokotuksia.

Jutun otsikkoa ja alkua muokattu 26.12. kello 9.35, jouluaaton uusien tartuntojen määräksi korjattu 69, ei 71.