Lahden työllisyystilanne kohenemassa – myös muualla Päijät-Hämeessä työttömien määrä väheni

Lahden työllisyystilanne on kohentunut kaikissa henkilöryhmissä, vaikka suurimpien kaupunkien työttömyysaste, 13,9 prosenttia, olikin marraskuun lopussa edelleen korkein Lahdessa. Koko maan työttömyysaste oli marraskuun lopussa 9,6 prosenttia.

Lahdessa oli marraskuun lopussa avoimia työpaikkoja korkein määrä 2010-luvulla, 2 704 kappaletta. Työttömiä oli marraskuussa 7 742 henkilöä. Työttömyysaste oli 2,7 prosenttiyksikköä vähemmän edellisvuodesta ja 4,4 prosenttiyksikköä vähemmän vuoden alusta.

Pitkäaikaistyöttömiä oli marraskuussa Lahdessa 4 040 henkilöä. Edellisestä kuukaudesta heidän määränsä väheni 73 henkilöllä.

Nuorisotyöttömiä oli marraskuussa Lahdessa 908 henkilöä ja ulkomaalaisia työttömiä 629.

Päijät-Hämeessä oli marraskuun lopussa 11 421 työtöntä, Hämeen ely-keskus tiedottaa. Työttömien määrä väheni viime vuoden marraskuuhun verrattuna 18 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä tippui 20 prosentilla.

Eniten työttömien määrä väheni Kärkölässä, Hollolassa ja Heinolassa. Lahden jälkeen korkein työttömyysaste on Heinolassa, 13,1 prosenttia.

Marraskuun lopussa Lahden seudun kuntakokeilussa oli 11 245 työnhakijaa. Työttömiä työnhakijoita kuntakokeilussa oli 6 960. Kuntakokeilun työttömien määrä väheni hieman edellisestä kuukaudesta.

Lahden rikkaat ja köyhät alueet ennallaan – Karisto alkaa nousta Jalkarannan ohi

Korona räjäytti pitkäaikaistyöttömyyden kasvuun – Päijät-Hämeen kunnat maksavat raskaita sakkomaksuja

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Päijät-Hämeessä viime vuodesta – eniten laskua Kärkölässä ja Hartolassa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut