"EU:ssa pitää vaikeina aikoina olla tosi tarkkana"

Suomen europarlamentaarikkojen tuorein kasvo, kokoomuksen Petri Sarvamaa, muistuttaa edunvalvonnan tärkeydestä Euroopan Unionissa.

Yksi tarkasti silmällä pidettävä asia on puun ja muun biomassan kestävyyskriteerien määritteleminen. Kriteerit ovat komissiossa valmisteluvaiheessa.

Lyhyesti kysymys on siitä, että jos esimerkiksi suomalainen metsänomistaja myy puutaan biopolttoaineen raaka-aineeksi, pitäisi omistajan todentaa puun tuotannon kestävyys tilakohtaisesti. Toteutuessaan ehdotetussa muodossa byrokratian hinta olisi pahimmillaan musertava. Komission valmistelussa ei välttämättä ymmärretä pohjoista metsätaloutta.

- Vaikeina aikoina pitää olla tosi tarkkana, Sarvamaa korostaa.

Sarvamaa pysähtyi keskiviikkona Lahdessa matkallaan nuotanvetoon Padasjoelle.

Hän sanoo olevansa "erittäin motivoitunut" tavoittelemaan jatkokautta eurovaaleissa toukokuussa 2014, koska aito mahdollisuus vaikuttaa asioihin koukuttaa yhä.

- Kuva siitä, että parlamentissa ei voi vaikuttaa asioihin, on täysin väärä. Mutta ei ihmisiä voi siitä mielikuvasta syyttääkään: kun ei ole selkeää ja yksinkertaista asiaa, ei siitä voi viestiäkään selkeästi ja yksinkertaisesti.

Lue Petri Sarvamaan haastattelu torstain Etelä-Suomen Sanomista.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut