Lahti laajentaa koronapassin käyttöä – kausikorttihyvityksiin ei oikeutta

Lahti laajentaa koronapassin käyttöä kaupungin palveluissa. Aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia tapaninpäivästä lähtien.

Uudet asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoitukset tulevat voimaan jo ensi maanantaina. Vaihtoehtona rajoituksille on ottaa koronapassi käyttöön, kaupunki tiedottaa.

Maanantaista alkaen koronapassia kysytään kaupungin uimahalleissa, museoissa, kaupunginteatterissa ja Sibeliustalon tapahtumissa. Myös Wellamo-opisto alkaa kysyä koronapassia.

Kaupungin yleiset kuntosalivuorot keskeytetään mäkikatsomon liikuntatiloissa ja Lotilan koulun kuntosalissa. Samoin keskeytetään yleisöluisteluvuorot SOL-areenalla.

Toiminnan järjestäjät tarkastavat koronapassit kaupungin sisäliikuntatiloissa ja liikuntapaikoilla. Suurhallin asiakkaiden on myös näytettävä koronapassi.

Koulujen joulujuhliin ei kutsuta huoltajia. Uutenavuotena ei järjestetä minkäänlaisia kokoontumisia ilotulituksen katsomiseksi.

Kirjastossa, Lahden Joulukylässä ja nuorisotiloilla ei vaadita koronapassia. Sen sijaan niissä noudatetaan turvallisuusmääräyksiä, suositellaan maskin käyttöä ja huolehditaan turvaväleistä.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Esimerkiksi vanhemmat voivat oleskella harrastustiloissa rajoitetusti vain koronapassia näyttämällä.

Lahden kaupunki huomauttaa, että koronapassin puuttuminen ei oikeuta kausikorttihyvityksiin esimerkiksi uimahallien kuntosaleilla.

Avi vahvistaa: koronarajoitukset kiristyvät Päijät-Hämeessä

Erittäin tarttuva omikron jyllää jo Päijät–Hämeessäkin: "Se on jo merkittävässä roolissa"

Maria Poutanen, 74, ei käytä nettiä: ensin kolmas koronarokotus, sitten paperinen todistus tiskiltä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut