Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Avi vahvistaa: koronarajoitukset kiristyvät Päijät-Hämeessä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt kiristää koronarajoituksia Päijät-Hämeessä. Alueellinen koronayhteistyöryhmä esitti rajoitusten kiristämistä aville keskiviikkona.

27.12.2021 voimaan astuvat rajoitukset kieltävät kaikki sisätiloissa järjestettävät yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräys on voimassa 26.1.2022 asti. Vaihtoehtona rajoituksille tilaisuuden järjestäjä voi halutessaan ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa, kuten mielenosoituksissa, koronapassia ei kuitenkaan voi käyttää.

Koronatilanne pahenemassa – sairaalahoitoon joutuneiden määrä räjähti kasvuun

Kiristyvien rajoitusten lisäksi Päijät-Hämeessä tulee 20.12.2021 käyttöön myös asiakas- ja yleisötilojen käyttöä koskeva määräys, jonka mukaan toimijoiden tulee entisestään ehkäistä lähikontakteja tiloissaan. Määräys koskee esimerkiksi kauppoja, urheilutiloja (kuntosalit, sisäliikuntatilat, yleiset saunat), museoita ja teattereita. Määräyksen piiriin eivät kuitenkaan kuulu oppilaitokset tai varhaiskasvatuksen yksiköt, ammattiurheilutoiminta eikä yksityis- ja perhe-elämä. Päätös ei myöskään koske ravintoloita, sillä niitä koskevista rajoituksista päättää hallitus.

Määräyksen mukaan toimijat voivat rajoittaa kontakteja tiloissaan esimerkiksi rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoitella asiakaspaikkoja väljemmin. Vaihtoehtoina rajoituksille toimija voi ottaa tiloissaan käyttöön koronapassin. Koronapassia ei kuitenkaan voi käyttää rajoitusten vaihtoehtoina esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

Toimijoiden tulee kirjata tiedot toteuttamistaan rajoitustoimista ja mahdollisesta koronapassin käytöstä asiakkaiden nähtävillä olevaan suunnitelmaan.

Erittäin tarttuva omikron jyllää jo Päijät–Hämeessäkin: "Se on jo merkittävässä roolissa"