Tavataanko torilla aluevaalien jälkeen? Päijät-Hämeessä kirittävää, jos mielitään juoda kahvit naapurihyvinvointialueiden piikkiin

ESS

Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Keski-Suomen hyvinvointialueet kilvoittelevat keskenään korkeimmasta äänestysprosentista aluevaaleissa. Korkeimman äänestysprosentin keräävä hyvinvointialue voittaa kisan.

Palkintona kilvoittelussa ovat torikahvit. Ne tarjotaan siinä kunnassa, jossa äänestetään kaikkein vilkkaimmin. Torikahvien kuluista vastaavat hävinneet hyvinvointialueet.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella äänestysprosentti oli ennakkoäänestyksen jälkeen 26, Kanta-Hämeessä 25,2 ja Kymenlaaksossa 24,8. Eniten ennakkoääniä kilpakumppaneista oli annettu Keski-Suomessa, 27,6 prosenttia.

Torikahvit järjestetään maaliskuun loppuun mennessä ensi vuonna. Voittaneen hyvinvointialueen edustajat ovat paikan päällä kahvituksessa, ja myös muiden alueiden edustajat kutsutaan tapahtumaan.

Aluevaalihaasteen tavoitteena on ollut tuoda näkyvyyttä aluevaaleille ja lisätä äänestäjien kiinnostusta. Haaste lähti liikkeelle Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta.

Aluevaalit järjestetään 23. tammikuuta.

Juttua päivitetty ennakkoäänestysprosenteilla 21.1.2022 klo 16.34.

Päijät-Hämeessä 515 ehdokasta aluevaaleihin, neljä puoluetta tai vaaliliittoa kokosi täyden ehdokaslistan - katso lista Päijät-Hämeen ehdokkaista

Siirry vaalikoneeseen

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut