Tieltä suistunut ajoneuvoyhdistelmä aiheutti öljyvahingon Hämeenkoskella, öljyä ja polttoainetta valui maastoon ja tielle - "Huljalan Helvetti on osuva nimi tapahtumapaikalle"

Hollolan Hämeenkoskella, Huljalan Helvetin liepeillä, sattui torstain vastaisena yönä perävaunullisen kuorma-auton ulosajo, joka aiheutti maastoon öljyvahingon. Nostotöiden yhteydessä myös ajoneuvon polttoainesäiliö alkoi vuotaa tielle. Onnettomuus sattui Vanhatien risteyksen kohdalla valtatie 12:sta.

- Huljalan Helvetti on osuva nimi tapahtumapaikalle, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Kittelä sanoo.

Hätäkeskus sai hälytyksen tapahtuneesta kello 2.30 aikaan aamuyöllä.

Poliisin tiedotteen mukaan ajoneuvoyhdistelmä oli kuljettajan mukaan ajautunut liian lähelle tien oikeaa reunaa, jolloin kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Perävaunu oli kaatunut ojaan kyljelleen ja kuorma-auto jäi tienpientareelle kohtisuoraan tietä päin.

Ajoneuvoyhdistelmän rakenne vaurioitui ulosajossa ja siitä pääsi valumaan öljyä maastoon. Päijät-Hämeen pelastuslaitos joutui onnettomuuspaikalla öljyntorjuntatöihin ja liikenteenohjaustehtäviin. Kuorma-auton noston lisäksi saastunutta maa-ainesta jouduttiin poistamaan.

Kuorma-auton nostotyöt ja öljyvahingon siivoustyöt haittaavat liikennettä pitkälle torstaipäivään. Tampereentie suljettiin liikenteeltä kokonaan ajoneuvoyhdistelmän noston ajaksi kello 11.40 alkaen. Toinen ajokaista avattiin liikenteelle kello 13.11. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Uutista päivitetty poliisin antamilla tiedoilla 16.12.2021 kello 10.28. Kello 13 päivitetty tiedolla vuotavasta polttoainesäiliöstä ja kello 13.11 toisen ajokaistan avautumisella liikenteelle.

Onnettomuuspaikka Hämeenkoskella

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut