Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vesitilanne on Päijät-Hämeessä tavanomainen – pohjavettä jopa normaalia enemmän

Päijät-Hämeen järvien vedenkorkeudet ovat pääosin ajankohdan keskiarvotasolla tai jonkin verran sen alapuolella, Hämeen ely-keskus tiedottaa.

Esimerkiksi Päijänteen vedenkorkeus on vajaat 10 senttimetriä tavanomaista matalampi. Ennusteen mukaan muutoksia ei juurikaan ole luvassa loppuvuoden aikana. Sen sijaan Vesijärven vedenkorkeus on noin 7 senttimetriä keskiarvon yläpuolella.

Syksyn runsaat sateet täyttivät pohjavesivarastot, joka laskivat toukokuusta lokakuun alkuun yhtäjaksoisesti. Nyt pohjavedenpinnat ovat Hämeen seuranta-asemilla reilusti ajankohdan keskimääräisen tason yläpuolella.

Koko vuoden pohjavesitilanne on kesän kuivasta jaksosta huolimatta hyvä. Pohjavedenpinnat ovat pysyneet seuranta-asemilla lähes koko vuoden keskimääräisen tason yläpuolella.

Näin ollen talousvesikaivoissa riittää hyvin vettä myös talven yli, ely-keskus sanoo.

Pitääkö Vesijärvellä havaitusta piilevästä huolestua?

Vesijohtoverkostoon livahtava mikrobi huomattaisiin viimeistään muutamassa päivässä Lahti Aquassa: "Ulosteperäiset alkueläimet eivät ole niin herkkiä kloorille, joten niiden saastuttamaa vesiverkostoa voi joutua klooraamaan viikkojen ajan"

Päijänteen vedenkorkeus hätyyttelee pian tulvarajaa