Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Keskusrikospoliisi tutkii 44-vuotiaan miehen murhaa Lahden teollisuusalueella, liki 10 epäiltyä pidätetty, osalla yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii Lahdessa sunnuntaina 12. joulukuuta tapahtunutta kahden ryhmän välienselvittelyä. Tilanteessa kuoli yksi ihminen ja toinen loukkaantui. Tutkintanimikkeinä ovat murha ja murhan yritys.

Surmansa saaneen ystävät vahvistivat ESS:lle, että kyseessä oli 44-vuotias lahtelainen mies.

Hän oli jäsenenä Blue Cross Vikings Lahti -ryhmässä, joka on perustettu viime vuonna.

Poliisilla on kiinni otettuna noin kymmenen epäiltyä, joista suurin osa on pidätettyinä. He kaikki ovat Lahden seudulta.

– Poliisin tiedon mukaan välienselvittelyssä mukana olleista ainakin osalla on kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Käsityksemme mukaan ulkopuoliset eivät ole olleet vaarassa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo KRP:stä kertoo poliisin tiedotteessa.

Aarnisalo ei vielä yksilöi, mihin jengeihin tai ryhmiin väkivalta on liittynyt tai mitä aseita käytettiin.

– Kaksi ryhmää on sopinut meidän käsityksemme mukaan tapaamisen. Ja se, että miksi kaikki kärjistyi ja eskaloitui näin, on vielä tutkinnan alla. Eli mikä se motiivi on ollut, Aarnisalo sanoo.

Poliisi ei ota kantaa siihen, ovatko molemmat ryhmät järjestäytyneen rikollisuuden piiristä.

– Ainoastaan sen voi sanoa, että osalla niistä, jotka olivat osallisina tähän tapahtumaan, on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Jutun tutkintavastuu siirtyi keskusrikospoliisille maanantaina iltapäivällä. Välienselvittely oli sunnuntaina illansuussa. Tieto henkirikoksesta tuli ensin hätäkeskukseen ja edelleen Hämeen poliisille, jonka kanssa KRP tekee nyt yhteistyötä.

Lahden epäillyn jengimurhan uhri oli uuden ryhmän asekersantti – ollut käräjillä kymmenistä rikoksista

ESS:n tietojen mukaan välienselvittely tapahtui Kymijärven voimalaitoksen lähellä olevalla teollisuusalueella. Tiistaina kello 11:n aikaan paikalla oli vielä yksi poliisiauto pysäköitynä matalan peltisen teollisuusrakennuksen portille Voimakadulla.

Saman osoitteen on maininnut yhteystiedokseen myös Blue Cross Vikings Lahti -ryhmä, jonka jäsen surmattu mies oli.

Voimakadun portilla ollut poliisi ei kommentoinut asiaa ESS:lle, mutta kertoi vain, että partion tehtävänä on estää ketään tulemasta rakennuksen piha-alueelle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo ei vahvista tapahtumapaikkaa, mutta kertoo, että eristys paikalla päättyi tiistaina vähän ennen keskipäivää.

Esitutkinta jatkuu teknisellä tutkinnalla sekä todistajien ja epäiltyjen kuulemisilla. Teon motiivia selvitetään. KRP tekee tutkinnassa tiivistä yhteistyötä Hämeen poliisin kanssa.

Epäiltyjä on otettu kiinni eri aikoina, ensimmäiset kiinniotot tehtiin sunnuntai-iltana. Määräaikojen mukaan ensimmäiset vangitsemisvaatimukset täytyy tehdä keskiviikkona puoleenpäivään mennessä.

38-vuotias mies vangittiin epäiltynä Lahden jengimurhasta, toista vaaditaan vangittavaksi perjantaina – molemmilla yhteys järjestäytyneeseen rikollisuuteen