Lahti kilpailee Euroopan parhaan vastuullisen matkakohteen tittelistä – äänestys käynnistyi tänään

Lahti on esivalittu mukaan kilpailuun, jossa valitaan Euroopan paras vastuullinen matkakohde. Kilpailussa on 19 muuta kaupunkia, Lahden kaupunki tiedottaa.

Kohteet on valittu matkailutarjonnan sekä erityisesti kestävän kehityksen edistämisen perusteella.

Kilpailussa matkakohteet on jaoteltu teemoittain. Lahden seutu on mukana kahdessa kategoriassa: paras vastuullinen kohde sekä paras luontomatkailukohde.

Vastuulliset kohteet houkuttelevat matkailijoita ulkoaktiviteettien pariin, ja luontomatkailukohteet tarjoavat virkistyskäyttömahdollisuuksia asukkaille sekä matkailijoille.

Lahti Region oy:n toimitusjohtaja Raija Forsmanin mukaan jo Euroopan 20 parhaan kohteen joukkoon pääseminen tuntuu hyvältä.

– Toki haluamme olla oman sarjamme ykkösiä. Lahden seudun tavoitteena on olla kestävän matkailun alue vuoteen 2025 mennessä.

Valitsijat kiittelevät erityisesti Lahden merkittävää sitoutumista kestävään kehitykseen Euroopan ympäristöpääkaupunkina. Lisäksi valinnassa otettiin huomioon alueen luonto sekä matkailupalvelut.

– Suomalainen ja lahtelainen luonto ovat ainutlaatuisia ja niiden vaaliminen on tärkeä syy ympäristötekoihimme. Ympäristöteema näkyy nyt vahvasti myös matkailussa ja se on Lahdelle Euroopan ympäristöpääkaupunkina valtava etu, ympäristöpääkaupungin ohjelmajohtaja Saara Vauramo sanoo tiedotteessa.

Kisan järjestää matkailusivusto EuropeanBestDestinations.com yhteistyössä Euroopan komission alaisen matkailun EDEN-verkoston (European Destinations of Excellence, vapaasti käännettynä erinomaisia eurooppalaisia matkakohteita) kanssa. Kilpailu järjestetään jo 13. kertaa.

Euroopan laajuinen äänestys käynnistyy 20. tammikuuta ja jatkuu 10. helmikuuta saakka. Muiden kilpailevien kaupunkien joukossa on esimerkiksi Ateena, Rooma, Lontoo sekä Praha.

Ääniä voi antaa yhden viikossa samasta IP-osoitteesta. Äänestys tapahtuu täällä.

Eniten ääniä saaneet kaupungit palkitaan 10. helmikuuta Brysselissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Päivitetty uutista 20.1. kello 9.27.

Päijät-Hämeen jääkautiset muodostelmat Unescon geologisten arvokohteiden joukkoon – "Toivon, että geopark-status näkyy niin, että alueella viivytään pidempään"

Päijät-Häme on maailman puhtaimman veden järvialue keskellä kaikkea – matkailulta odotetaan paljon heti, kun korona väistyy

Lahti näkyi kansainvälisesti, mutta vierailut jäivät vähiin – 7 miljoonan euron ympäristöpääkaupunkihanke päättyy, mutta suurimmat hyödyt korjataan vasta tulevaisuudessa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut