Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

11.12. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Tartuntatilanne jatkuu vaikeana Päijät-Soten alueella – tehohoidossa edelleen täyttä

Päijät-Soten alueella varmistettiin perjantaina 79 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 14 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, joista kolme saa tehohoitoa.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko pandemian aikana 8 130 koronavirustartuntaa. Näytteitä on otettu kaikkiaan 213 886. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 11,2 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Ilmaantuvuusluku on 434, kun se eilen oli 432. Ilmaantuvuusluvulla mitataan koronaviruksen ilmaantuvuutta sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon tarkasteluajanjaksolla.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella koko pandemian aikana 41 ihmistä.

Päijät-Soten alueen yli 12-vuotiaista on nyt rokotettu vähintään yhdellä koronarokoteannoksella 86,4 prosenttia. Kaksi annosta on saanut 81,6 prosenttia alueen väestöstä. Kaikkiaan rokotuksia on annettu Päijät-Soten alueella 161 179 kappaletta.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana rokotteen on saanut 4 949 ihmistä. Rokoteannoksista ensimmäisiä annoksia on 472 ja tehosterokotteita 4 477.

Juttua päivitetty rokotetiedoilla 11.12.2021 kello 14.37.

Washington Post: Omikron voi olla useissa Euroopan maissa hallitsevin virusmuunnos jo ensi viikolla

Yle: Suomeen aiotaan hankkia perinteisemmällä tavalla valmistettuja koronarokotteita – niiden toivotaan houkuttelevan lisää väkeä rokotuksiin