Kansanedustaja jakaa natsivideota

Asikkalalainen kansanedustaja James Hirvisaari (ps) jakaa natsiaiheista materiaalia videopalvelu Youtubessa.

Nimimerkillä "allamarcia" esiintyvä Hirvisaari on perustanut palveluun kanavan, jonka ensimmäisessä videossa kuvataan natsi-Saksan aikaisten asejoukkojen upseereita ja sotilaita.

Kyseinen video ei ole Hirvisaaren tekemä, vaan sen on ladannut Youtubeen nimimerkki kingtiger88 maaliskuussa 2007. Videota on katsottu lähes satatuhatta kertaa.

4 minuutin ja 40 sekunnin mittaisen videon taustamusiikkina soi saksalaisen Rammstein-yhtyeen kappale Sonne (suom. aurinko).

ESS:n toimitus sai vihjeen Hirvisaaren natsivideolinkityksestä maanantaina alkuillasta. Hirvisaari istui samaan aikaan kokouksessa, mutta kommentoi asiaa tekstiviestillä.

- Kyseisten natsivideoiden kautta vuosia sitten sattumalta löysin mainion Rammstein yhtyeen. Eli niistä ei ole syytä vetää mitään arveluttavia johtopäätöksiä, sillä itselläni ei tietenkään ole mitään sota- tai natsisympatioita. Ne on otettava siis yksinkertaisesti raskaan metallin musavideoina, Hirvisaari perustelee videovalintaansa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut