Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Pandemia ruuhkauttaa monin tavoin Päijät-Soten toimintaa – rokotusaikoja pyritään lisäämään mahdollisimman pian

Koronapandemia on ruuhkauttanut Päijät-Soten toimintaa. Esimerkiksi kolmanteen koronarokotukseen on enää vain vähän aikoja varattavissa joulukuulle.

Rokotusaikoja lisätään kaikkiin rokotuspisteisiin heti, kun se on mahdollista. Ajanvaraus kannattaa tehdä sähköisesti.

Kolmannen koronarokotuksen voi myös hakea walk in -rokotuspisteeltä, mutta ne voivat välillä ruuhkautua.

Myös päivystysavun numero 116 117 on ruuhkautunut. Takaisinsoittoa voi joutua odottamaan jopa 1–2 vuorokautta.

Viiveistä huolimatta Päijät-Sote pyytää asiakkaita odottamaan takaisinsoittoa ennen päivystykseen lähtemistä. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon.

Myös koronatodistusten hakijat ruuhkauttavat terveydenhuollon toimipisteitä. Päijät-Sote muistuttaa, että koronapassin voi ladata itse Omakannasta älypuhelimen muistiin tai tulostaa paperille.

Tartunnanjäljitys on erittäin ruuhkautunut. Testituloksen voi tarkistaa Omakannasta, minkä lisäksi tuloksesta ilmoitetaan pääsääntöisesti myös tekstiviestillä.

Ensimmäinen puhelinsoitto tartunnasta pyritään tekemään vuorokauden sisällä positiivisen tuloksen varmistumisesta, Päijät-Sote kertoo.

Tartunnanjäljittäjä soittaa myöhemmin selvittääkseen lähikontakteja. Tätä puhelua voi joutua odottamaan jopa neljä vuorokautta.

Päijät-Sote suosittaa, että rokottamattomat ja oireilevat jäävät omaehtoiseen karanteeniin jo saadessaan tiedon altistumisesta. Myös rokotettujen on hyvä välttää kontakteja.

Leikkauksia peruttu Päijät-Hämeessä koronapotilaiden tehohoidon vuoksi – "Mitä suurimmalla todennäköisyydellä joudumme samankaltaisiin tai suurempiin supistuksiin joulunalusviikoilla ja välipäivinä"

Uusien tartuntojen määrä laski huomattavasti, tehohoidossa yhä kolme koronapotilasta

Raute teki pikapäätöksen seisokista koronatartuntaketjujen takia – toivoo, ettei yritys joutuisi yksin tilanteen maksajaksi: "Meidän olisi pitänyt ilmoittaa seisokista kolmea päivää ennen sen alkamista työntekijöille"