Topelius- ja Lydecken-raati seuloi vuoden parhaat lasten- ja nuortenkirjat, tässä ovat ehdokkaat

Topelius- ja Arvid Lydecken -kirjallisuuspalkintoja tavoittelee yhteensä kymmmen ehdokasta. Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto korkeatasoiselle lastenkirjalle.

Topelius-ehdokkaat ovat Anniina Mikama teoksesta Myrrys, Dess Terentjeva teoksesta Ihana, Nadja Sumanen teoksesta Sade on kaikille sama, Mikko With teoksesta Saakelin satanen ja Marja-Leena Tiainen teoksesta Hotelli Desperado.

Arvid Lydecken -ehdokkaat ovat Elina Rouhiainen ja kuvittaja Kaisa Ranta teoksesta Valkeantuoja, Timo Parvela ja kuvittaja Pasi Pitkänen teoksesta Varjot 1: Helähdys, Pia Krutsin ja kuvittaja Jani Ikonen teoksesta Kaupunki kukaties, Tuomas Kärkkäinen teoksesta Suomen ämminkäiset värikuvina ja Reetta Niemelä ja kuvittaja Katri Kirkkopelto teoksesta Mustan kuun majatalo.

Palkinnot myöntää Suomen Nuorisokirjailijat ry. Palkintojen arvo on vuosiluvun mukaisesti 2022 euroa. Palkinnot jaetaan 14.1.2022.

Etusivulla nyt

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut