Haluaisitko Lahteen pyörätemppuratoja, ulkosoittimia vai ehkä koiraladun? Lahtelaiset voivat nyt äänestää omia suosikkejaan 177 idean joukosta

Osallistuvassa budjetoinnin ideoinnissa on toivottu muun muassa pyörätemppuratoja. Kuva on Ranta-Kartanon pumptrack-radalta. Katja Luoma
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Tarvittaisiinko Fellmannin puistoon hiihtolatu ja suksienvuokrauspiste? Pitäisikö Nastolan vesitornin kylkeen maalata muraali? Vai olisiko Lahteen saatava pyörätemppuratoja leikkipuistojen kentille, musiikkileikkipaikka ulkosoittimineen, koiralatu tai hyönteishotelleja?

Muun muassa näihin ideoihin lahtelaiset pääsevät ottamaan kantaa parhaillaan käynnissä olevassa osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä.

Äänestyksessä kaupunkilaisilta kysytään mielipidettä siitä, millaisiin hankkeisiin osallistuvan budjetoinnin 200 000 euron budjetti pitäisi käyttää.

Kaupunki pyysi osallistuvaa budjetointia varten asukkailta ideoita, joita kertyi yhteensä 950 kappaletta. Näistä äänestykseen valittiin 177 ideaa.

Kirsikka kukkii jo Lahden kirsikkapuistossa – osallistuvan budjetoinnin äänestyksen voittaja on nyt totta

Äänestettävät ideat on jaettu eteläiselle, itäiselle, pohjoiselle ja keskustan alueelle sekä koko kaupunkia koskeviin hankkeisiin. Jokaisella alueella on käytettävissä 40 000 euroa.

Äänestykseen voivat osallistua kaiken ikäiset lahtelaiset. Asukkaat voivat valita yhden tai useamman suosikki-ideansa kaikilta suuralueilta. Verkkosivuilla tapahtuvan äänestämisen lisäksi äänensä voi antaa myös Trion palvelutorilla tai Lahden kirjastoissa.

Äänestys käynnistyi joulukuun alussa ja jatkuu 19. joulukuuta saakka. Osallisuuskoordinaattori Sanna Virta kertoo, että viime vuonna osallistuvan budjetoinnin äänestykseen osallistui vajaat 4 000 lahtelaista.

– Varmasti jokaiselle löytyy jotain. Keskiviikkoon mennessä vastauksia oli tullut vajaat 2 000. Yleensä vauhti on kiihtynyt loppua kohti.

Äänestyksessä menestyneet ideat etenevät jatkosuunnitteluun ja toteutukseen ensi vuonna. Äänestykseen pääset tästä linkistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut