9.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Soten alueella todettu yli 100 uutta koronavirustartuntaa, myös yksi uusi kuolemantapaus

Sohvi Auvinen

Päijät-Soten alueella varmistettiin keskiviikkona yhteensä 101 uutta koronavirustartuntaa. Kyseessä on alueen koko epidemia-ajan uusi päiväkohtainen ennätys tartuntamäärissä. Edellinen ennätys, 81 tartuntaa, on marraskuun lopulta.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 15 koronapotilasta, joista kolme saa tehohoitoa. Päijät-Soten alueella on myös kirjattu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus. Kuolemia on todettu alueella nyt yhteensä 41.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana 8 011 koronatartuntaa. Näytteitä on puolestaan otettu reilut 212 600. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä positiivisia on ollut 11,3 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan ja on tällä hetkellä 445, kun se keskiviikkona oli 434. Ilmaantuvuusluvulla mitataan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista rokotettuja on nyt 86,3 prosenttia. Kaksi rokoteannosta on saanut 81,4 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Juttua päivitetty rokotetiedoilla 9.12. klo 16.18.

Tehohoitopaikat jo ylitäytöllä, myös yksi kuolema lisää

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut