TM testasi uudelleen: Lahti petrasi eniten suojatieturvallisuudessa

Lahti pärjäsi huomattavasti paremmin Tekniikan Maailman suojatietestissä toisella kerralla. Helsingissä ja Turussa tulokset huononivat.

TM kävi elokuussa testaamassa suojateiden turvallisuutta ympäri Suomea. Testissä iso umpipakettiauto pysähtyi suojatien eteen, kun testikävelijä oli lähestymässä suojatietä. Samalla seurattiin, miten toimii viereisellä kaistalla ajava autokuski.

Tulokset olivat surkeita: suojatieturvallisuus oli retuperällä, ja Lahti todettiin testin perusteella Suomen vaarallisimmaksi suojatielle yrittäville. 20 testikierroksella Lahdessa peräti 18 autoa ohitti testiauton pysähtymättä.

Marraskuisessa uusintatestissä TM palasi samaan Vesijärvenkadun ja Vuorikadun risteykseen samaan aikaan päivästä. Muutos oli hurja, sillä tällä kertaa auto jätti pysähtymättä vain 7 kertaa.

Testaajien mukaan autoilijat ajoivat muutenkin paljon hitaammin kuin elokuussa. Uusi tulos olisi riittänyt edellisessä testissä kärkikolmikkoon.

–  Lahti ei voi vieläkään ylpeillä suorituksella, mutta ongelma on jo tuntuvasti parantunut, mikä osoittaa, että liikenneturvallisuus on pitkälti asennekysymys. Hyvä Lahti! TM kirjoittaa.

Turussa pysähtymättömiä ohituksia kertyi 11 ja Helsingissä 13.

Oletko samaa mieltä suojateiden turvallisuuden parantumisesta Lahdessa? Keskustele alla!

TM testasi: Suojatien yli ajaminen pysäyttämättä on käytännössä maan tapa – "Lahtelainen suhtautuminen jalankulkijoihin tosiaan on umpisurkeaa"

Miten Järvenpäänkadun ja Ahtialantien liittymän turvallisuus taataan Lahdessa?

Lahdessa pelätään kahta kadunylityspaikkaa: "Näin meillä on koko perheen kanssa sovittu, autot pitää laskea ensin" - kuuntele podcast

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut