Lahtelaistaiteilija teki jättimäisen seinämaalauksen Seinäjoelle

Lahtelaistaiteilija Soile Yli-Mäyry on ahkeroinut viime aikoina seinämaalausta Seinäjoelle. Tuhkan siivet -niminen maalaus vihittiin käyttöön marraskuun lopulla. 18 metriä korkea teos sijaitsee Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin uuden M-talon katetulla sisäpihalla.

Yli-Mäyryn mukaan öljyväreillä kankaalle maalattu teos muodostuu seitsemästä osasta, ja se on korkein taiteilijan koskaan työstämä teos. Yli-Mäyryn mukaan maalaus kuvaa elämänkiertoa.

– Koin teokseni myös jäähyväisteoksena synnyinmaakuntani lakeuksille, muistoksi tuleville sukupolville taiteilijaotuksesta, joka syntyi, eli ja kiersi maailmaa näyttelymatkoilla 30:ssä maassa, Yli-Mäyry luonnehtii sähköpostissaan.

Yli-Mäyry kertoo työstäneensä Tuhkan siivet -teosta lähes vuoden ajan. Työhön järjestyi aikaa, koska koronaepidemia on siirtänyt monia hänen kansainvälisistä näyttelyistään.

Ahkerasti maailmaa kiertävä taiteilija kertoo palanneensa juuri pitkältä työmatkalta Dubaista. Hänen seuraavan näyttelynsä avautuu 8. tammikuuta Kööpenhaminassa.

Hiljaisuudesta syntyi valoa, voimaa ja taistelutahtoa – taiteilija Soile Yli-Mäyryn lapsuudenkodin kieli oli viittomakieli

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut