Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

5.12. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Uusien tartuntojen määrä putosi – sairaalakuormitus kasvussa

Päijät-Soten alueella on varmistettu lauantaina 38 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 16 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi saa tehohoitoa.

Sairaalaan joutuneiden määrä on noussut lauantaista yhdellä potilaalla. Kaikkiaan varmistettuja koronatartuntoja on ollut Päijät-Hämeessä koko pandemian aikana 7 715.

Koronavirusnäytteitä on otettu Päijät-Soten alueella kaikkiaan 210 440. Viimeisen viikon aikana 9,8 prosenttia otetuista näytteistä on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Ilmaantuvuusluku on 418, kun se eilen oli 415. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Päijät-Soten alueella 39 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Päijät-Hämeen yli 12-vuotiaista on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen 86,1 prosenttia. Tehosterokotteen on saanut 81,2 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista.

Kaikkiaan rokotettuja on 160 715, joista kaksi annosta saaneita on 151 500. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana on Päijät-Soten alueella annettu 5 168 rokotusta, joista ensimmäisiä annoksia on 527.

Juttua päivitetty 5.12. 2021 kello 15.47 rokotustiedoilla.

Koronapassista luopumista vaativa kansalaisaloite etenee eduskuntaan

Ulkoministeri Haavistolla koronatartunta – tekee etätöitä kotoa käsin