Vuoden päijäthämäläinen sairaanhoitaja toimii potilaidensa parhaaksi ja auttaa mielellään työkavereita

Heidi Malin

Päijät-Hämeen Vuoden 2021 sairaanhoitajaksi on valittu kotihoidossa työskentelevä Anu Ounila. Valinta julkistettiin perjantaina illalla Lahdessa Ravintola Kokassa. Tunnustuksen myönsi Päijät-Hämeen sairaanhoitajat ry:n hallitus, joka kertoi valinnasta tiedotteella.

– Valinta tuli vähän yllätyksenä, mutta positiivisena sellaisena. Näin pandemia-aikana juhlimme perheen kanssa kotona, puhelimitse tavoitettu Ounila sanoo.

Palkinnon perusteluissa sanotaan, että palkinto myönnetään sairaanhoitajalle, joka on ylpeä sairaanhoitajan ammatistaan, toimii potilaidensa parhaaksi sekä työyhteisönsä hyväksi. Lisäksi hän työskentelee ammatillisesti eettisesti.

Perusteluiden mukaan Ounila on ohjannut, tukenut ja kouluttanut sairaanhoitajakollegoitaan sekä tiiminsä jäseniä. Vaikka korona-aika on ollut raskasta, hän on aktiivisesti kehittänyt työtään ja pitänyt yllä monipuolista osaamistaan, sekä kyennyt reagoimaan joustavasti ja työyhteisöään tukevasti nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Esihenkilönsä Irma Lampun mukaan Ounilalla on myös vahvaa näkemystä potilaan kokonaisvaltaisesta hoitamisesta. Tämän piirteen Ounila myös tunnistaa itsessään.

– Haluan työskennellä potilaan hyväksi ja yritän työssäni ratkaista tilanteita siten, että ne koituvat potilaan parhaaksi, Ounila sanoo.

Vuoden sairaanhoitajaehdokkaita oli kaikkiaan neljä: apulaisosastonhoitaja Mari Häkkänen sekä sairaanhoitajat Hanna Kelahaara, Anu Ounila ja Pia Tyyskä. Päijät-Hämeen sairaanhoitajien hallitus myöntää myös muille ehdokkaille Vuoden sairaanhoitaja kunniamaininnan. Perusteluiden mukaan jokainen ehdolla olleista on osaltaan on edistänyt merkittävästi potilaiden parasta hoitoa ja ollut työyhteisönsä tukena haastavana aikana.

Vuoden sairaanhoitaja -tunnustus voidaan myöntää sellaiselle päijäthämäläiselle sairaanhoitajalle, joka on alueyhdistyksen jäsen. Päijät-Hämeen sairaanhoitajat on alueellinen yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on tehdä sairaanhoitajien työn merkitystä näkyväksi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut