Päijät-Sote: Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat nyt hakea kolmannen koronarokotuksen, kunhan annosväli toteutuu

ESS

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat nyt hakea kolmannen koronarokotuksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 5–6 kuukautta, tiedottaa Päijät-Sote.

Ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen lisäksi soittamalla omaan sote-keskukseen. Kolmannen rokotuksen voi hakea myös walk-in-rokotuspisteistä ilman ajanvarausta.

Annosvälin toteutuminen tarkistetaan rokotuspisteellä. Asiointia voi nopeuttaa esittämällä Omakannan rokotustodistuksen tulostettuna tai puhelimelta. Mukaan tulee ottaa myös henkilöllisyystodistus (ajokortti tai Kela-kortti käyvät).

Tällä hetkellä Heinolassa rokotusvuorossa ovat 60 vuotta täyttäneet ja uusien ikäryhmien ajanvarauksen aukeamisesta ilmoitetaan erikseen. Sysmässä kolmannen rokotteen voi jo varata.

THL: Kolmas rokotus tälle ikäryhmälle – Rokotusväli muuttumassa

Päijät-Soten mukaan rokotus on suositeltavaa ottaa työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Koronarokotuksia alueella antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa oheisesta linkistä Päijät-Soten nettisivuilta.

Kaikki rokotuspisteet ja sähköisen ajanvarauksen linkit löytyvät myös Päijät-Soten nettisivuilta.

Tiedotteen mukaan Kärkölän sote-keskuksessa torstaina järjestetyllä walk-in-rokotuspisteellä ensimmäisten ja toisten rokotusten menekki oli hyvä, ja rokotusaste nousi merkittävästi.

Kärkölän sote-keskuksen seuraavat walk-in-rokotukset järjestetään keskiviikkona 8.12. kello 16.30–19.30.

Suomessa tällä hetkellä lähes 2 miljoonaa annosta koronarokotetta – "Hyvin riittää tähän tarpeeseen"

Israelilaismedian varhaiset tiedot: Kolme annosta Pfizeria puree omikronmuunnokseen

Juttua muokattu kello 19.43. Lisätty tiedot Heinolan ja Sysmän tilanteesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut