Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päijät-Sote: Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat nyt hakea kolmannen koronarokotuksen, kunhan annosväli toteutuu

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat nyt hakea kolmannen koronarokotuksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 5–6 kuukautta, tiedottaa Päijät-Sote.

Ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen lisäksi soittamalla omaan sote-keskukseen. Kolmannen rokotuksen voi hakea myös walk-in-rokotuspisteistä ilman ajanvarausta.

Annosvälin toteutuminen tarkistetaan rokotuspisteellä. Asiointia voi nopeuttaa esittämällä Omakannan rokotustodistuksen tulostettuna tai puhelimelta. Mukaan tulee ottaa myös henkilöllisyystodistus (ajokortti tai Kela-kortti käyvät).

Tällä hetkellä Heinolassa rokotusvuorossa ovat 60 vuotta täyttäneet ja uusien ikäryhmien ajanvarauksen aukeamisesta ilmoitetaan erikseen. Sysmässä kolmannen rokotteen voi jo varata.

THL: Kolmas rokotus tälle ikäryhmälle – Rokotusväli muuttumassa

Päijät-Soten mukaan rokotus on suositeltavaa ottaa työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Koronarokotuksia alueella antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa oheisesta linkistä Päijät-Soten nettisivuilta.

Kaikki rokotuspisteet ja sähköisen ajanvarauksen linkit löytyvät myös Päijät-Soten nettisivuilta.

Tiedotteen mukaan Kärkölän sote-keskuksessa torstaina järjestetyllä walk-in-rokotuspisteellä ensimmäisten ja toisten rokotusten menekki oli hyvä, ja rokotusaste nousi merkittävästi.

Kärkölän sote-keskuksen seuraavat walk-in-rokotukset järjestetään keskiviikkona 8.12. kello 16.30–19.30.

Suomessa tällä hetkellä lähes 2 miljoonaa annosta koronarokotetta – "Hyvin riittää tähän tarpeeseen"

Israelilaismedian varhaiset tiedot: Kolme annosta Pfizeria puree omikronmuunnokseen

Juttua muokattu kello 19.43. Lisätty tiedot Heinolan ja Sysmän tilanteesta.