Päijät-Häme-mitalit Valtteri Bottakselle ja hyvinvointiyhtymälle

Päijät-Hämeen maakuntahallitus myönsi Päijät-Häme-mitalit tänä vuonna F1-kuljettaja Valtteri Bottakselle ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Lahdessa perjantaina. Mitalit myönnetään vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Päijät-Hämeen hyväksi.

Maakuntahallituksen mukaan Lahden Nastolassa syntynyt Bottas tuo ylpeästi esille päijäthämäläisyyttään. Perusteluissa todetaan hänen olevan "imagoltaan ja arvomaailmaltaan loistava esikuva lapsille ja nuorille sekä tuleville huippu-urheilijoille." Ansioina mainitaan myös esimerkiksi Bottaksen osakkuudet päijäthämäläisissä yrityksissä sekä Lahden Pippon moottoriurheilukeskuksen sponsorointi.

Valtteri Bottas ei halua jäädä vain passiiviseksi osakkaaksi, vaan haluaa osallistua myös Pelicansin hallitustyöhön: "En ole suunnitellut, että ottaisin siihen ketään välimiehiä"

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän henkilöstö puolestaan on maakuntahallituksen mukaan toiminut ansiokkaasti koronapandemian aikana.

– Henkilökunta on ollut eturintamassa taistelussa koronaepidemiaa vastaan ja venynyt työssään poikkeuksellisen paljon altistaen itsensä vaaralliselle taudille. Hyvinvointikuntayhtymän asiantuntijat ovat työskennelleet sinnikkäästi ja pitkäjänteisesti Päijät-Hämeen väestön suojelemiseksi pahimmilta koronan aiheuttamilta vahingoilta, perusteluissa todetaan.

Tunnustus taistelusta koronavirusta vastaan: Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto sai palkinnon tekemästään työstä

Päijät-Häme-mitaleita on myönnetty vuodesta 1997 lähtien. Viime vuonna palkittiin Kärkölän kunta sekä Fazerin Myllyn entinen toimitusjohtaja Pekka Mäki-Reinikka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut