Lahden seurakunnat suunnittelee koronapassin käyttöönottoa – ei koske jumalanpalveluksia

Lahden seurakuntayhtymä valmistautuu ottamaan koronapassin käyttöön. Passia ei kuitenkaan tulla vaatimaan jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto [avi] päätti tiistaina tiukentaa kokoontumisrajoituksia Päijät-Hämeessä. Kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset sisätiloissa ovat kielletty 3.–26.12. Lahden seurakuntayhtymä tiedotti aiemmin tiistaina, että mikäli kokoontumisrajoitukset tulevat voimaan, ottaa seurakuntayhtymä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa kuten häissä, hautajaisissa ja kasteissa käyttöön kävijöiden osastoimisen.

Sinfonia Lahti peruu veteraanien itsenäisyysjuhlan, ottaa koronapassin käyttöön konserteissaan ensi viikolla

Osastoinnissa kirkkosali jaetaan alueisiin, ja kuhunkin alueeseen otetaan enintään 20 ihmistä. Kahden osaston välille jätetään riittävä suojavyöhyke. Yhdestä sisäänkäynnistä voidaan kuitenkin ottaa sisään useita osastoja.

Jumalanpalvelusten osastointiin totuteltiin Lahdessa viime helmikuussa, kun jumalanpalveluksia alettiin rajoitetusti avata yleisölle.

Lahden kaupunginteatteri ja Sibeliustalo ottavat koronapassin käyttöön, Juko ei vielä

Kaikissa muissa seurakuntien sisätilaisuuksissa, joihin osallistuu yli 20 henkilöä, otetaan käyttöön koronapassi. Se vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä ja sen käyttö koskee muun muassa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia sekä adventin ajan konsertteja. Myös seurakuntien tiloja käyttävien ulkopuolisten järjestäjien on sitouduttava koronapassin käyttöön.

Lahden seurakuntien pienryhmätoiminnassa, jossa osallistujia on alle 20, koronapassia ei vaadita.

Seurakuntien johtoryhmä kokoontuu tarkastelemaan tilannetta seuraavan kerran jo torstaina 2. joulukuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut