Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Aluehallintovirasto kiristää Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia 3. joulukuuta alkaen. Päijät-Hämeessä kielletään kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset sisätiloissa. Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöönsä koronapassin.

Laulu jatkuu, mutta moni kanta-asiakas joutuu Lahdessakin jäämään kotiin – koronapassiin totutellaan nyt myös Hilpeässä Hilmassa

Koronapassin käyttömahdollisuus ei kuitenkaan koske yleisiä kokouksia, vaan niissä on noudatettava rajoituksia. Määräys on voimassa 3.–26. joulukuuta.

– Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia joudutaan kiristämään nopealla aikataululla, koska epidemiatilanne on kehittynyt alueella huonompaan suuntaan. Tautitapausten määrä on kasvanut ja tartunnanjäljitys ruuhkautunut. Sairaalahoidon tarve on korkealla tasolla, ja sen ennakoidaan nousevan entisestään. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri esitti viime viikolla rajoituksia kaikkiin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin, ja arvioimme uuden rajoituspäätöksen olevan tässä tilanteessa välttämätön, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta sanoo tiedotteessa.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavelvoitteet ovat voimassa koko Suomessa ilman viranomaispäätöksiä. Ravintoloiden rajoituksista päättää hallitus. Valtioneuvoston asetuksella rajoitetaan alueellisesti muun muassa ravintoloiden aukiolo-, anniskelu- ja asiakasmääriä.

Pelicans ottaa koronapassin käyttöön – lauantain pelissä "pitäisi olla mökki täynnä", kuuntele podcast

Lahden kaupunginteatteri ja Sibeliustalo ottavat koronapassin käyttöön, Juko ei vielä

Koronapassi voi pelastaa pikkujoulukauden Päijät-Hämeessä – "Teemme kaikkemme, että asiakkailla olisi hyvä pikkujoulukokemus"