Lahti hakee voimistelun suurtapahtumaa vuodelle 2026

Voimistelun suurtapahtuma voi tuoda Lahteen 12 000 kilpailijaa ja harrastajaa vuonna 2026. Lahden Naisvoimistelijoiden Emilia Pesonen veti 7-10-vuotiaiden lasten voimisteluharjoituksia syyskuussa. Mirja Hussain
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahden kaupunki hakee Gymnaestrada-tapahtumaa vuodelle 2026. Voimistelun suurtapahtuma kokoaa vuosittain 12 000 harrastajaa ja kilpailijaa, satoja kansainvälisiä vieraita ja tuhansia kävijöitä.

Kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti Gymnaestradan hakemisesta kokouksessaan maanantaina. Jos tapahtuma myönnetään Lahteen, kaupunki sitoutuu tarjoamaan tarvittavia tiloja, koordinoimaan oheispalveluita, tekemään yhteistyötä markkinoinnissa ja hyödyntämään vapaaehtoisverkostoa. Tapahtuman kokonaiskustannus isäntäkaupungille on 60 000 euroa.

Elinvoimajaosto päätti maanantaina myös myöntää Lahden suunnistajat -37 -yhdistykselle 10 000 euron avustuksen Fin5-suunnistusviikon järjestämiseen. Lahden Hiihtoseuralle myönnetään niin ikään 10 000 euron avustus Finlandia-hiihtoa varten.

Total Fight Night V -tapahtuman järjestämistä kaupunki tukee tuhannella eurolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut