Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Lahti hakee voimistelun suurtapahtumaa vuodelle 2026

Lahden kaupunki hakee Gymnaestrada-tapahtumaa vuodelle 2026. Voimistelun suurtapahtuma kokoaa vuosittain 12 000 harrastajaa ja kilpailijaa, satoja kansainvälisiä vieraita ja tuhansia kävijöitä.

Kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti Gymnaestradan hakemisesta kokouksessaan maanantaina. Jos tapahtuma myönnetään Lahteen, kaupunki sitoutuu tarjoamaan tarvittavia tiloja, koordinoimaan oheispalveluita, tekemään yhteistyötä markkinoinnissa ja hyödyntämään vapaaehtoisverkostoa. Tapahtuman kokonaiskustannus isäntäkaupungille on 60 000 euroa.

Elinvoimajaosto päätti maanantaina myös myöntää Lahden suunnistajat -37 -yhdistykselle 10 000 euron avustuksen Fin5-suunnistusviikon järjestämiseen. Lahden Hiihtoseuralle myönnetään niin ikään 10 000 euron avustus Finlandia-hiihtoa varten.

Total Fight Night V -tapahtuman järjestämistä kaupunki tukee tuhannella eurolla.