Lahtelainen Super-teatteri innostui Aleksanterinkadun valokuvioista: tutut hahmot seikkailevat joulunäytelmässä

Super-teatteri loi jouluisen tarinan Aleksanterinkadun valokuvioiden pohjalta. Sami Lettojärvi
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden Super-teatterin joulunäytelmänä nähdään tänä vuonna tarina Aleksanterinkadun talvivaloista. Tarinassa käydään läpi kaikki 11 tuttua kuviota, joukossa muun muassa Ketunhäntä ja Laturetki.

Jouluinen hiihtoretki -näytelmässä tonttu lähtee jakamaan joulupukin reestä pudonneita lahjoja ja kohtaa hiihtoretkellään monenlaisia eläimiä ja hahmoja.

Super-teatteri oli yhteydessä myös valot suunnitelleen professorin Tapani Aartomaan tyttäreen Johanna Aartomaahan, joka lapsena kuunteli isän kertomaa tarinaa valokuvioista. Super-teatterista kerrotaan, että Aartomaa ei enää muistanut, miten tarina meni, joten teatteri sai vapaat kädet oman sadun luomiseen.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Tero Porali, ja lavalla nähdään Anssi Hyvönen, Salla Santanen ja Mika Seppälä. Esitykset alkavat 8. joulukuuta.

Jouluinen hiihtoretki on järjestyksessään viides Super-teatterin joulunäytelmä. Viime vuonna korona siirsi toimintaa nettiin, ja teatterin joulukalenteri ilmestyi videopalvelu Youtubessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut