Sairaalahoidon tarpeen ennakoidaan nousevan Päijät-Hämeessä – jäljitys laahaa jäljessä, viime viikon rajoitusesitykset edelleen vireillä aluehallintovirastossa

Kiihtyvä koronaepidemia huolestuttaa Päijät-Hämeen terveysviranomaisia ja päättäjiä. Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä kokoontui maanantaina pohtimaan maakunnan nopeasti hankaloitunutta koronaepidemiatilannetta, tarvittavia rajoituksia ja suosituksia.

Koronayhteistyöryhmä ei esitä uusia rajoituksia. Ryhmän viime viikolla aluehallintovirastolle esittämät uudet rajoitukset käsittivät sisätiloissa olevien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten rajoittamista 20:een henkilöön. Asia on edelleen vireillä aluehallintovirastossa. Myös yksityistilaisuuksiin on voimassa 20 henkilön koronayhteistyöryhmän antama suositus. Koronapassia käyttäviä tilaisuuksia määräys ja suositus eivät rajoittaisi.

Päijät-Soten tiedotteen mukaan sairaalaan joutui viime viikolla 18 koronapotilasta, joka on pandemia-ajan korkein viikoittainen määrä. Myös viime päivien tartuntamäärät ovat olleet ennätyksellisen korkeat. Korkeat tartuntamäärät ennakoivat myös sairaalahoidon tarpeen kasvua.

Myös alueen tartunnanjäljitys laahaa edelleen jäljessä, vaikka koronajäljitykseen on siirretty viime päivinä enemmän terveydenhuollon henkilöstöä.

Päijät-Soten Tuomo Nieminen: Jos koronapotilaita varten joudutaan varaamaan neljäs tehohoitopaikka, joudutaan sairaalassa sulkemaan kolme leikkaussalia

Päijät-Soten alueella on edelleen voimassa valtioneuvoston asettaman ravintolarajoitukset, jotka eivät koske koronapassia asiakkailtaan edellyttäviä ravintoloita. Myös etätyön tekemistä suositellaan niille työpaikoille, joissa se on mahdollista.

Päijät-Soten alueella on edelleen voimassa laaja maskisuositus julkisissa sisätiloissa. Lisäksi maskin käyttämistä suositellaan yli 12-vuotiaille sellaisissa ulkotapahtumissa, joissa on paljon ihmisiä koolla samaan aikaan.

Koronayhteistyöryhmä suosittaa niin ikään maskien käyttämistä oppilaitoksissa ja kouluissa neljännestä luokasta ylöspäin. Suositus tulee voimaan heti kun koulut saavat hankittua maskeja koululaisten käyttöön.

Kahdesti rokotetuille henkilöille, joilla on lieviä hengitystieoireita, koronayhteistyöryhmä suosittelee oman harkinnan mukaan tehtävää koronan pikatestiä ennen kuin hankkiutuvat terveydenhuollon PCR-testiin.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona 8. joulukuuta.

Tartunnoissa jälleen uusi päiväkohtainen ennätys, ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan

Pelicans ottaa koronapassin käyttöön – lauantain pelissä "pitäisi olla mökki täynnä", kuuntele podcast

Koronatilanne muuttunut Päijät-Soten alueella entistä vaikeammaksi: terveydenhuolto ylikuormittunut, ilmaantuvuusluku rokottamattomien keskuudessa reilusti yli 1 000

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut